Hovězí játra v pikantní omáčce

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

Suroviny pro 4 osoby:
600 g hovězích jater
600 g červených paprik
2 velké cibule
1 malá mrkev
4 stroužky česneku
2 sušené chilli papričky
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
1 lžíce kari koření
kokosový olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno.

  2. V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme.

  3. Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku.

  4. Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní :)

  5. Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo :-)

  6. K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí játra v pikantní omáčce

  • clupmi clupmi

    Játra zbožňuji a hovězí zvlášť! http://miric.unas.cz/

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...Ivaane, Ivaane - rýpeš jako blááázen! :-))) - v normální české kuchyni jsou 2 chilli papričky normálně 2 chilli papričky :-))) - když se potřebuješ předvádět, tak se předváděj /i když Jana má taky jalapeňo :-)))/, ale je tě to prd platný :-))) tak pěkný vaření :-)))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tanicka:;-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Jana Remkova: Ok, upraveno na "pokrmy z vnitřností" :-) Hledala jsem totiž při vkládání "vnitřnosti" a tohle jsem nějak přehlédla;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes:Pro sebe bych dal aspoň ty dvě a pro dceru nula, takže na dvakrát :yes::yes::yes::yes::-))

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivaan: Já mám taky jalapeňo a chipotle, nedala bych asi 2 kusy, ale jeden. Fakt záleží, kolik toho je, na jednu porci bych řekla 1 kus jalapeňo hodně, čili papričky-2 kusy taky hodně. Ale řekněme do 2 porcí je to tak akorát pro ty, co mají ostré rádi. Já mezi ně patřím :-). Tanička uvádí, 600g jater, myslím, že bych i tady dala 2 kusy čili papriček-(takové ty červené svíčky) anebo 1 kus jalapeňo. Já bych si rozhodně pochutnala. Ovšem nevím, proč je recept v sekci hovězí maso;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tanicka: písni chilli dle svých možnosti a chuti, a je to ;-);-). Ten kdo pěstuje své chilli papričky, musí vědět, jak je použije. Množství koření a bylinek je stejně vždy orientační. Někdo má radši ostré, někdo to raději vynechá. Každý podle sebe.

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Dobrý den, tak jak to mám napsat, když mám na mysli 2 malé sušené papričky, zhruba takovéto :)
    http://www.mala-italie.cz/food/eshop/21-1-Potraviny-na-vahu-piniove-or/0/5/338-Chili-papricky-cele-susene-1g

    Odpovědět

  • Ivaan Ivaan

    Já těmto receptům nějak nerozumím (bez rýpání). Tu chilli, tam chilli, onde chilli. Hlavně ale bez specifikace. Tento recept uvádí dvě sušené chilli papričky. Když v uvedeném dávkování použiju svoje sušené "chilli papričky" (mám jalapeňo a chipotle) nikdo z nás to nebude schopen pozřít bez újmy na zdraví. Pokud při uvedeném dávkování ostatních surovin použiju mleté, sušené, uzené chilli papričky, které mám doma (naga jolokia) v množství zhruba na špičku čajové lžičky platí výše uvedené. Když tento recept uvařím podle návodu vyleju všechno do kanálu čímž vážně poškodím obecní čističku.
    Nepokouším se rýpat. Fakt by mně u každého receptu zajímalo čemu autor říká chilli papričky. Ptám se ovšem obecně. Tento recept je jen záminka.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí jatra recepty na hovězí játra omacka z hovezich jater hovězí játra omáčka hovezi jatra recepty recept na hovězí játra hovězí jatra recept recepty hovězí játra hovězí játra omáčka recept pokrmy z hovězích jater recept hovezi jatra omacka s hovezich jater recepty z hovězích jater jatra hovězi pikantní játra recept hovézí játra recept hovězí jatra maso recepty hovězí játra na zelenině omáčky z jater pikantní játra omáčka recept