Marmeláda z červené cibule

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

2 kg červené cibule nakrájené na plátky
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
140 g másla
4 lžíce olivového oleje
140  g hnědého cukru
1 lžíci lístků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být)
750 ml červeného vína
350 ml červeného vinného octa
200  ml portského vína
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.

  2. Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte.

  3. Snižte oheň na minimum a odkryté vařte za občasného promíchání 40 až 50 minut, až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.

  4. Přilijte víno, ocet a portské a vařte na prudším ohni za častého míchání 25 až 30 minut.

  5. Až cibule získá téměř mahagonovou barvu a tekutina se odpaří na zhruba dvě třetiny původního množství, sejměte ,cibuládu‘ z ohně, nechte trochu vychladnout a potom jí naplňte sterilizované sklenice.

  6. Pevně je uzavřete.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda z červené cibule

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: marmeláda z červené řepy červená cibule recepty marmeláda z cibule recepty z červené cibule marmeláda s cibule červená cibule recept na cibuládu červená cibule s portsk marmeláda z červeného vína marmelada z cibule recept recepty.cz dzem z cervene cibule marmiláda s cibule marmláda z červené cibule marmeada s cibule marmeláda zcervene cibule recept z červené cibule cibulová marmeláda z červené cibule marmiláda z cibule marmiláda z cibule recept na džem z červené cibule

Zapomněl/a jsem heslo