Pomalu pečený vepřový bok s chilli

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

asi 1500 g vepřového boku s kůží bez kosti
sůl
pepř
rozmarýn
tymián
drcený kmín
bob.kový list
nové koření
4 stroužky česneku
půl červené cibule
chilli paprička rozmixovaná s olejem
brambory
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky.
    Brambory nakrájíme na silnější plátky.

  2. Připravíme pekáč, do kterého dáme brambory, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli.

  3. Bůček dáme na mřížku do trouby a pod ni pekáč, kde jsou brambory a kam bude odkapávat šťáva z masa.

  4. Brambory lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
    Pečeme v troubě aspoň 3 hodiny na 160°C.
    Servírujeme vše společně s nakrájeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený vepřový bok s chilli

Tématické fráze: peceny veprovy bok pečený vepřový bok recepty pomalu peceny veprovy bok pečeny vepřový bok recept pečený vepřový bok s kostí pečený bok recept pečený bok pečený vepřový bok bez kosti vepřový bok recepty pomalu pečený bok veprovy bok v troube na bramborách pečený bok s kůží veprovy bok pečený pečený bok s s kůží vepřový bok recept vepřový bok vepřové bok peceny peceny vepřový bok s kůží peceny veprovy bok s kuzi pečeni veprovi bok s kuži

Zapomněl/a jsem heslo