Kapustový – kelový bochník

smukoo Kuchař: smukoo

Doba přípravy: 90 minut 8 - 10 porcí Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

1 menší kapusta
1 střední cibule červená
3 větší houby
1 velká mrkev
sůl
pepř
3 stroužky česneku
250 g vařeného uzeného masa
3 čajové šálky uvařené rýže
3 celá vejce
petrželka
1 kostka zeleninového bujónu
strouhanka podle potřeby
Libovolné dochucovadlo:
oregano
tymián
mateřídouška
směs na pizzu
koření na zvěřinu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky.

  2. Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zmes necháme dusiť do odparenia vody (20 minút).

  3. Do strednej misky vložíme uvařenu ryžu, na kocky nakrájané udené mäso, roztlačený cesnak, udusenú zmes (náš výtvor), nasekanú petržlenovú vňať a po schladnutí našlahané vajíčka.

  4. Zmes premiešame, dosolíme, dokořeníme, pridáme ľubovolné dochucovadlo, pridal som „zmes na pizzu“ a domiečame strúhankou, by to nebolo riedke.

  5. Väčší cedník-sitko vysteleme utierkou a obložíme do kola odloženými kapustovými-kelovými listami (dá rozum, že stopkami hore) a naplníme namiešanou zmesou. Rohy utierky spolu krížom zaviažeme.

  6. Zaviazanú kapustu-kel vložíme do vriacej sa vody, do ktorej sme pridali kocku bujónu a varíme cca 75 minút. Potom vybereme, necháme odkvapkať a možné je podávať bochník s parenou viedenskou knedľou a paradajkovou-rajčiakovou omáčkou (ja si dávam kôprovku s cesnakom – ni kysewú).

Poznámka

Recept som vypísal zo stolového kalendára a dávam do prísad to, čo ma napadne a dá sa vajíčkami spojiť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustový – kelový bochník

  • knedlicek knedlicek

  • Gabina Gabina

    Ahá, díky :-D

    Odpovědět

  • smukoo smukoo(autor receptu)

    :-S vďaka, za upozornenie, pochopiteľne, že sú to vajcia ... very sorry ...:-K Rišo

    Odpovědět

  • maris maris

    Gabi, já myslím, že jsou to vejce. V postupu jsou, ale v ingrediencícj chybí. Je to asi překlep.;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Rišo, co je "varia" v ingrediencích:-?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes:;-)krásný řez

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc zajímavé a určitě je to i hodně jedlé:-p.Knedlíky - paráda! :-):yes:+4

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Líbí se mi to titulování, ještě nám tady chybí kapitán?:-D:-)) Nic ve zlém, má to své kouzlo, pánové;-)

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub

    Inženýre, to se Ti teda povedlo. Knedlíky vypadají taky zajímavě.
    Já bych k tomu zkusil opečené brambory na slanině a cibuli.
    To by mohlo jít.Co myslíš ?
    Bod jsem poslal

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Rišo, co už se dá dělat, vy chlapi, včetně mého zesnulého otce a mého syna jste v kuchyni kouzelníci;-). Někdy si říkám, kam ze na vás hrabu. Tohle je nádhera a nevím, jestli bych se do ní pustila. Ode mne veliký plus.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes::yes:, nádherné knedlíky, nemají chybičku. Sice jsem si to musela přečíst 2x, abych pochopila recept, ale je mi to už jasné. Kdybych mohla poprosit foto v řezu "hlávky" není:-?:-?
    smukoo .... máš ode mne bodík +;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kelovy kapustovy gulas kelovy kolac kel recepty richard vančo emanuel pangasius kelovy karbanatek recept kapustovy kolac kelová polévka knedlíky s prézlou vařime kél recepty kel recepty+kel pôvabnica fialová

Zapomněl/a jsem heslo