Kapr na černo
Recept ještě nebyl hodnocenKapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Lososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Tato lahodná pomazánka spojuje jemnost tuňáka s výraznou chutí oliv a dotekem cibule. Rychlá na přípravu a skvělá pro každou příležitost – od rychlé svačiny až po…
Receptů na tradičního velikonočního beránka je nespočet, zkuste tento základní, z piškotového těsta. Hotový moučník je nadýchaný a voní citronem a vanilkou. Stačí ho jen…
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná…
Bešamel je základní bílá omáčka, kterou využijeme do spousty druhů jídel. V tomto receptu ho ochutíme citronovou šťávou a čerstvou bazalkou. Omáčku podáváme s…
Lahodnou zmrzlinu uvítáme zejména v horkých letních dnech. Z tvarohu a dvou druhů smetany připravíme základ, který osvěžíme šťávou a kůrou z citronu a limetky. Směs…
Není snad nic rychlejšího, než když ze stolu v mžiku zmizí čerstvě upečená buchta. Takovou se může stát i tato rybízová buchta s nádechem citronu, jejíž příprava je…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Rychlý oběd jako z luxusní restaurace si můžete dopřát i doma. Stačí k tomu pár kvalitních surovin a 30 minut času. Africký sumeček na víně a rajčatech je na závěr…
Tukový bochánek: Z mouky a tuku rychle zpracovat tukový bochánek a dát ho do chladničky. Těsto kynuté: Kváskem zadělat a dobře vypracovat těsto a nechat ho asi 40…
Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do…
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…
V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu.Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.Do robotu…
Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme, přidáme nakrájenou cuketu a vše osolíme a opepříme.Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tatarkou, solí, pepřem, worcesterem,…
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem.…
Postup: Do 5 litrové sklenice dáme nastrouhaný zázvor, zalijeme vlažnou vodou, přidáme citrony, cukr, kvasinky a živnou sůl. Necháme odležet 24 hodin (nejdéle 28 hodin…
Sušenky podrtíme (v sáčku, míse) a smícháme s měkkým máslem. Až vše důkladně prohněteme, rozprostřeme to do koláčové formy ( vyložené peč. papírem), ve které uděláme…
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a…
Listy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat. Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut. Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou…