Ceviche z kapra (ryba marinovaná v citrusech)
Recept ještě nebyl hodnocenKapra nakrájíme na kostky cca 2x2. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů, vmícháme kapra a necháme hodinu v lednici uležet. Občas promícháme.Mezitím nakrájíme rajčátka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapra nakrájíme na kostky cca 2x2. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů, vmícháme kapra a necháme hodinu v lednici uležet. Občas promícháme.Mezitím nakrájíme rajčátka,…
Méně známé nepečené cukroví, které je výborné a snadné a připravené během chvilky. Těsto vypracujeme z kombinace ořechů a povidel, která jde velmi dobře dohromady.…
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
Díky přípravě sous vide se chutě králičího masa, bylinek, slaniny i česneku v pokrmu postupně rozvinou. Druhý den ho ještě ogrilujte dozlatova - maso se vám bude…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…
Vůni nedělní kávy linoucí se při poobědovém odpočinku může snadno doplnit i vůně čerstvě upečené bábovky. Vyzkoušejte s námi tuto citronovou bábovku se zakysanou…
Brokolicová polévka je oblíbená v mnoha úpravách. Zkuste do ní přidat trochu netradiční přísadu - kokosové mléko. Uvidíte, že vás výsledná chuť příjemně překvapí.…
Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či…
Kromě zážitků si vozíme z dovolených i recepty, které nám připomenou krásné chvíle i ochutnávání zahraničních specialit. I obyčejné brambory mohou pak být součástí…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Nepečené perníkové špičky vytvoříte snadno ze struhaného perníku, sušeného ovoce, ořechů a povidel. Cukroví je dokonale vláčné a ovoněné rumem a citronem. Nechte špičky…
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Vepřové po štýrsku je tradiční pokrm rakouské kuchyně, který vyniká svou jednoduchostí a bohatou chutí. Šťavnaté vepřové maso, zjemněné smetanovou omáčkou a doplněné…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Rychlý oběd jako z luxusní restaurace si můžete dopřát i doma. Stačí k tomu pár kvalitních surovin a 30 minut času. Africký sumeček na víně a rajčatech je na závěr…
Jednoduché suroviny, překvapivě bohatá chuť. Tato vydatná a zdravá kombinace červených fazolí, sardinek a rajčatové omáčky skvěle poslouží jako rychlý oběd nebo večeře.…
Sumčí maso obsahuje minimum kostí. Směle z něj připravíte výborné rybí hranolky, podávané na hnízdě z restované zeleniny. Doplnit je můžete opečenými bramborami, plátkem…
Sladká jablka a hrušky zapečené s kořením vytvářejí lahodný základ pro domácí pečený čaj. Stačí zalít horkou vodou a během chvilky si vychutnáte voňavý nápoj, který…
Máte rádi grilovaná kuřata, ale přemýšlíte, jak na ideální propečení a křupavou kurčičku? S tímto receptem toho snadno dosáhnete. Pivní plechovka, bude sloužit jako…
Dýňový kompot s ananasovým sirupem krásně voní a ještě lépe chutná. Jde o ideální způsob, jak zpracovat větší množství dýně. Tato podzimní pochoutka vám při každém…
Zázvor očistíme, nastrouháme a dáme vyluhovat do části vody (studené). Vymačkáme šťávu z citronů, přidáme ji k vylouhovanému zázvoru a nakonec dolijeme zbývající…
Lososa omyjeme, osušíme a dáme kůží dolů na větší kousek alobalu, horní stranu osolíme, velké kapary rozpůlíme, položíme na lososa. Z citronu ukrojíme dva plátky a ze…
Pstruha nafiletujeme od hřbetu aby nám bříško ryby zůstalo a z každého pstruha uděláme jedno velké file,odtraníme pečlivě všechny kostičky, omyjeme, a naložíme do soli.…