Pomerančová marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenChcete zpracovat přebytky pomerančů? Uvařte z nich marmeládu. Využijete tak úplně celé pomeranče, jediné co vyhodíte, jsou vyvařená zrnka. Pomerančová marmeláda je navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete zpracovat přebytky pomerančů? Uvařte z nich marmeládu. Využijete tak úplně celé pomeranče, jediné co vyhodíte, jsou vyvařená zrnka. Pomerančová marmeláda je navíc…
Tvarohovo-jablečné smaženky jsou jednoduchý recept plný jemné chuti tvarohu a svěžesti jablek. Navíc jsou hotové během chvilky, jednoduché na přípravu, takže si je…
Ochutnejte tento netradiční koláč z rýžové mouky. Korpus je díky javorovému sirupu a datlím pěkně sladký. Amaretto dodává příjemnou mandlovou vůni. Po upečení a…
Není snad nic rychlejšího, než když ze stolu v mžiku zmizí čerstvě upečená buchta. Takovou se může stát i tato rybízová buchta s nádechem citronu, jejíž příprava je…
Lahodný koláč "Guru" vám možná připomene u dětí oblíbenou tyčinku Kinder Maxi King. Nadýchaný kakaový piškot, svěží tvarohový krém a vrstva zlatavého karamelu, no nezní…
V zahrádce to krásně voní čerstvými bylinkami. Způsobem, jak je upotřebit, je výroba domácího meduňkového sirupu, který využijete do limonád nebo čajů. Jeho jemná chuť i…
Jarní meruňkový dort je plný lahodného krému a svěží meruňkové chuti. Bude krásnou ozdobou vašeho slavnostního stolu a udělá radost i jako narozeninový dárek. Příprava…
Borůvková bábovka je vláčná, jemně voňavá a plná letní chuti. Skvěle se hodí ke kávě i jako sladká tečka za obědem. Díky jednoduché přípravě ji zvládne i začátečník - a…
Losos je výborná ryba, která si skvěle rozumí s koprem a citronovou šťávou. Připravte si jemné, šťavnaté maso na grilu a podávejte s jogurtovým dipem. Podávat můžete s…
Základ tohoto moučníku tvoří linecké těsto, které nejprve krátce předpečeme. Následuje vrstva tvarohové hmoty a svěžího ovoce. Vrchní vrstvu tvoří nadýchaný piškot s…
Kuře na švestkách je skvělou kombinací šťavnatého masa a sladkokyselé chuti ovoce. Díky koření a pomalému pečení získá pokrm bohatou vůni i jemně nasládlý tón, který se…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Brambory nakrájejte na větší kostky a povařte je v osolené vodě asi 7 minut. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu - cibuli na klínky, mrkev na šikmá kolečka, kapustičky…
Očistíme zázvor a citróny pokud nemáme bio, oloupeme.Citróny a zázvor nakrájíme na plátky.Do sklenice postupně vrstvíme plátky citrónů, na ně plátky zázvoru a vše…
Tukový bochánek: Z mouky a tuku rychle zpracovat tukový bochánek a dát ho do chladničky. Těsto kynuté: Kváskem zadělat a dobře vypracovat těsto a nechat ho asi 40…
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Připravíme si náplň. V misce smícháme: tvaroh, cukr, 1 vejce a 1 bílek, přidáme šťávu z půlky citronu a strouhneme trošku citronové kůry. Listové těsto rozválíme na…
Citronový sirup: Z citronů vymačkáme šťávu, kterou přelijeme přes síto. Šťávu, vodu a cukr přivedeme k varu. Sirup necháme mírně zredukovat a poté vystydnout. …
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší). Nakonec přidáme…
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší). Nakonec přidáme…
Plech vymažeme máslem. Zmražené ryby omyjeme, osolíme a pokapeme citrónem. Položíme je na plech; posypeme kmínem a provensálským kořením. Položíme na ně plátky másla.…
Začneme marinádou: do misky si dáme olej, šťávu z jednoho celého citronu, sojovku, zázvor, koření, promícháme a vložíme maso, které jsme pokrájeli na menší kousky …