Losos v páře s bylinkovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenFilet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme…
Vše si připravíme - nastrouháme očištěnou mrkev najemno, pokud nemáme kupované mleté madle, spaříme je, oloupeme a umeleme, nastrouháme nahrubo piškoty a vejce pečlivě…
Vše si připravíme - nastrouháme očištěnou mrkev najemno, pokud nemáme kupované mleté madle, spaříme je, oloupeme a umeleme, nastrouháme nahrubo piškoty a vejce pečlivě…
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.Vmícháme šťávu z…
Nejprve ryby vyfiletujeme.Filety ze pstruha osolíme, okmínujeme a dáme péci na horký olej.Jakmile maso zbělá, opatrně obrátíme a jen krátce opečeme i z druhé strany…
Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…
Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme(niva je slaná). Krůtí řízky si mírně…
Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření. …
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Maličký dezert, který nadělá velkou parádu. Jeho neobvyklé servírování pak navodí slavnostní atmosféru u stolu. Nepečené dezerty jsou oblíbenou, a hlavně většinou…
Brokolicová polévka je oblíbená v mnoha úpravách. Zkuste do ní přidat trochu netradiční přísadu - kokosové mléko. Uvidíte, že vás výsledná chuť příjemně překvapí.…
Krásné mramorování na řezu tohoto koláče si vás získá na první dobrou. Jeho chuť jen podtrhne celkový dojem - snoubí se v ní podzimní šťavnatost jablek a nadýchanost…
Nepečené perníkové špičky vytvoříte snadno ze struhaného perníku, sušeného ovoce, ořechů a povidel. Cukroví je dokonale vláčné a ovoněné rumem a citronem. Nechte špičky…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
S přicházejícím jarem bychom si měli dopřát co nejvíce zelených potravin. Srdíčka Little Gem jsou křupavá a lahodná a v kombinaci s restovanými ořechy a česnekem tvoří…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Svěží, kyselkavá a dokonale osvěžující odlehčená jogurtovo-citronová zmrzlina je ideální volbou pro horké dny. Spojení šťavnaté limety a voňavého citronu vytváří…
Troubu rozehřejeme na 200 °C.Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku,…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho snadno můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém…