Zelené fazolkové lusky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenLusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s…
Vykuchané makrely umyjeme a osušíme. Do každé ryby vetřeme trochu libečku, dáme snítku tymiánu a půl kolečka citronu.Trošku oleje smícháme s paprikou a ryby potřeme.…
Uhorky očistíme, nakrájame, príp. nastrúhame na slzičkovom strúhadle. (U nás preferujeme pokrájané.) Z väčších odstránime semená. Na masle osmažíme múku, prilejeme…
Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě. Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel! Na velmi pomalém ohni táhnout…
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici.…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Oloupej banány a podélně je rozkroj na poloviny. Troubu zahřej na 240 stupňů. Zapékací misku vymaž máslem a poskládej do ní banány. Navrch dej několik vloček másla…
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V nepřilnavém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cukru a necháme rozpustit. Přimícháme skořici, přidáme jablka a za občasného…
Křížaly nasypeme do konvice a zalijeme vařící vodou. Přihodíme mátové a meduňkové snítky a necháme vychladnout. Poté bylinky vyjmeme, přidáme čerstvé a také pár koleček…
Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…
Do hrnce dáme vařit kus ryby(já dala tresku)s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou(může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit. Uvaříme si…
Jablka oloupu, nakrájím na kousky, dám do hrnce, zaleju vodou, přidám silnější plátek citronu,badyán, trochu skořice, přisladím až po 5minutách vaření dle chuti. …
Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a obě poloviny lžící vyndáme do misky. Ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernalo a vidličkou rozmačkáme. Přidáme prolisovaný…
Lososa osušíme, opepříme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na lososa nasypeme trochu rozmarýnu. Na pánvičku si dáme rozpustit máslo a na něm lososa opékáme do…
Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli. Oloupanou mrkev nakrájíme na…
Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak,…
Králíka jsem omyla, osušila a přendala do zapékací mísy. V misce jsem smíchala kůru ze 2 pomerančů a 1 citronu. Ke kůře jsem přidala šťávu z obou pomerančů, šťávu z ½…
Králíka jsem omyla, osušila a přendala do zapékací mísy. V misce jsem smíchala kůru ze 2 pomerančů a 1 citronu. Ke kůře jsem přidala šťávu z obou pomerančů, šťávu z ½…
Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným…
Zeler a grep nakrájame na tenšie kúsky, jablká na malé kocôčky.Pridáme na polovice nakrájané olivy a všetko premiešame.Rozšľaháme šťavu, med a olej a vmiešame do šalátu.
Připravte gril.Do břišní dutiny vykuchané a očištěné pražmy vložte snítku tymiánu, česnek a plátek citronu.Následně rybu osolte a jemně potřete olivovým olejem.Tělo ryby…
Upéct dokonale šťavnaté kuře se zlatou kůrkou, to je kumšt. Když se povede vypečená kůžička, prsa jsou suchá. Naopak když jsou prsa šťavnatá, křupavost nic moc. Zkuste…