Losos s bylinkovým přelivem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Ryby 4 názory

Suroviny

4 porce lososa
mořská hrubá sůl
pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
1 citrón (nejlépe bio)
směs libovolných bylinek (petrželka, pažitka, rozmarýn, tymián, bazalka,..)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku.
    Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na povrchu zlatavý, ale ještě uvnitř pěkně šťavnatý.

  2. Bylinky najemno posekáme.
    V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vhodíme stroužky česneku nakrájené nadrobno, malou chvilku restujeme, pak přidáme směs bylinek a nastrouhanou kůru z citrónu. Když bylinky zavadnou, do pánve přilijeme šťávu z citrónu, promícháme a vypneme.

  3. Porce pečeného lososa na talířích přelijeme bylinkovou směsí. Podáváme s bramborovou přílohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 244 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s bylinkovým přelivem

Tématické fráze: losos losos recepty pečený losos losos s bylinkovym prelivem losos recept losos v bylinkovém přelivu losos s bylinkovym prelivem bylinkovy preliv na lososa recepty losos ryba s bylinkovym bešamelom ryba s bylinkovym prelivem losos s bylinkovym prellivem příprava lososa