Celerovo-čočková polévka s čubricou
Recept ještě nebyl hodnocenČočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Do hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Čočku namočíme a v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat a dáme do mísy.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené jablko a nadrobno nakrájená…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si…
Součástí vyváženého jídelníčku by měl být také dostatek vlákniny na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Jihočeská čočková polévka, podávaná s krutonky a orestovaným…
Čočku začneme vařit. Na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, a když zasmahne, rozmícháme ji s trochou vody. Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme tak…
Na másle osmahneme cibulku, poprášíme moukou a zalejeme horkou vodou. Přidáme předem namočenou čočku, mrkev a párek. Povaříme a dochutíme.(Někdy zapomenu poprášit…
Dáme vařit čočku, předvařené bude vaření trvat cca 15 minut.Najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nasekaným chilli a zázvorem zesklovatět na rozpáleném oleji,…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Čočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Sytá a horká polévka přijde vhod nejen v chladných zimních dnech. Čočková polévka s uzeným masem je snadná na přípravu a je plná vlákniny. Dle zvyku tuto polévku vaříme…
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přihodíme na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme a cca 5 minut restujeme, aby se mrkev pěkně opekla.Potom směs okořeníme…
V zimních chladných dnech přijde vhod talíř syté a horké polévky, která příjemně zahřeje. Uvařte výbornou čočkovou polévku se smetanou, pochutnáte si na ní a navíc je…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Když změkne, ochutíme ji solí, rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hodně husté polévky, udělá si máslovou jíšku,…
Nejprve dáme namočit čočku (nejlépe na noc).V hrnci na oleji necháme zezlátnout cibulku, k ní přidáme nastrouhanou mrkev, třený česnek, majoránku. Po zezlátnutí cibulky…
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…