Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 947 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,98 g |
Tuky | 5,28 g |
Vláknina | 52,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 137,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Potaje" - fazolovočočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnR5
Moje poznámka
"Potaje" - fazolovočočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnR5
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 5 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 6 minutami
Špenátová polévka
Valis před 30 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 31 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 2 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 3 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 6 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Tématické fráze:
polévka z černé čočky,
čočková polévka s fazolemi,
fazolovo-čočková polévka,
fazolová polévka roman vaněk,
polevka z krkovice,
tlakovy hrnec fagor recepty,
potahe,
polévka z luštěnin,
potache,
polevka z černá čočka,
čočková polévka podle vaňka,
gulášová polévka roman vaněk,
fazolovocockova polivka,
jak se vaří čočka,
polévky z luštěnin,
kubánské potahe,
fazolová polévka od babičky,
čočková s fazolemi,
jak vařit v tlakovém hrneci,
polévka ze směsi luštěnin
Suroviny:
kosti vepřové,
čočka,
fazole černé,
masox,
koření polévkové,
paprika čerstvá zelená,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
olej,
solamyl,
ocet,
sůl
Komentáře (41)
Potaje (vyslov potache a nie potahe, to je nespisovná výslovnosť na juhu Španielska, na Kanárskych ostrovoch a v niektorých krajinách Latinskej Ameriky, hlavne v Karibskom mori ale už nie napríklad v Mexiku), je niečo medzi polievkou a kašovitou omáčkou, ktorej hustota závisí od použitých ingrediencií a či je v nej rozmixovaná časť niektorých ingrediencií, obyčajne fazule a mrkvy. A nie je to jedlo, ktoré sa podáva s ryžou (možno na Kube...). Je to samostatné jedlo, ktoré býva ako prvý chod a je sa lyžicou ako hustá polievka.
A správná výslovnost kubánského potaje je "potahe" - na rozdíl od španělského "potache" :)
Nezapomeňte na to, že potaje není polévka, většinou se podává s vařenou rýží jako první chod.... (prostě na hluboký talíř s potaje servírujeme kopeček rýže)
To je spôsob, akým sa hovorí v Andalúzii, ale nie je spisovný.