Čočka na kyselo po našem
Recept ještě nebyl hodnocenČočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Čočku namočíme alespoň na dvě hodiny, poté uvaříme doměkka -asi 25-30 minut(před varem nesolit!). Necháme vychladnout, pak k ní přidáme jemně nakrájená vejce, okurky a…
Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem (já použil z uzeného ramínka) asi 5 cm nad čočku a na mírném ohni pod poklicí vaříme doměkka, podléváme dle potřeby.…
Na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou feferonku a rozmarýn cca 5 minut. Pak přidáme bobkový list, balzamikový ocet…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájené uzené maso.Po osmažení přidáme a necháme krátce rozvonět nasekaný…
Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…
Vločky předem namočíme, nejméně na hodinu. Hrnek čočky rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme druhý hrnek celé čočky.Dále přidáme sůl, pepř, oregano, hořčici, kečup,…
Omrzela vás již čočka na kyselo? Vyzkoušejte připravit čočku na indický způsob, okořeněnou aromatickým kari. Zdravé a jednoduché jídlo můžete podávat buď samotné, nebo s…
Čočka je zdravá, moc dobrá a také velmi levná. Za pár korun s ní dokážete nakrmit celou rodinu. Nejčastěji se připravuje nakyselo se sázeným vejcem a kyselou okurkou.…
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Čočku dobře propláchneme na cedníku studenou tekoucí vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody, přikryjeme a necháme projít varem. Pak scedíme.Do…
Na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujeme cca 10 min, poslední 2 minuty i s prolisovaným česnekem.Poté…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…
Čočku probereme a opláchneme. Zalijeme studenou vodou tak 2 cm nad čočkou a necháme namočenou 2 hodiny nebo i celou noc. Za tu dobu změkne a zvětší svůj objem, takže i…
Máte chuť na dobrou polévku, která bude vydatná a pěkně vás zahřeje? Připravte si tedy tuhle čočkovou. Je snadná na přípravu, skvěle zasytí a moc si na ni pochutnáte.…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…