Hrstková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrstková polévka je jednou ze základních polévek, které můžeme vařit pravidelně. Obsahuje jak zeleninu, tak luštěniny a třeba i rýži. Vše spolu povaříme a dochutíme tak,…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Čočku probereme a opláchneme. Zalijeme studenou vodou tak 2 cm nad čočkou a necháme namočenou 2 hodiny nebo i celou noc. Za tu dobu změkne a zvětší svůj objem, takže i…
I z obyčejné suroviny, jako je čočka, lze vykouzlit sytý a chutný karbanátek. Směs drží hezky pohromadě, dobře se tvaruje a voní po česneku, majoránce a restované cibuli…
Čočku opereme a dáme vařit s bobkovým listem do měkka. Do hrnce dáme trochu oleje na kterém orestujeme na kolečka nakrájenou uzeninu. Orestovanou uzeninu vyndáme na…
Čočka pomalu upadá v zapomnění a to je veliká škoda, protože je to báječná luštěnina. Klasická úprava na kyselo se připravuje na Nový rok, ale dopřát si ji můžete…
Luštěniny jsou ceněny pro své vyživové hodnoty a vysoký obsah vlákniny. V této netradiční pomazánce hraje hlavní roli právě čočka, díky tomu je pomazánka výživná a…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Čočkový salát je osvěžující a zdravý pokrm, který kombinuje pestré barvy čerstvé zeleniny, výživnou čočku a lehký dresink plný chuti. Tento salát je nejen pastvou pro…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Jednoduchý recept, pokud jste si uvařili více čočky, do nějakého jiného pokrmu a zbyla. Krátkým dochucením, přidáním nějakého dobrého párku si můžete do pár minut…
Máte chuť na dobrou polévku, která bude vydatná a pěkně vás zahřeje? Připravte si tedy tuhle čočkovou. Je snadná na přípravu, skvěle zasytí a moc si na ni pochutnáte.…
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Čočku začneme vařit. Na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, a když zasmahne, rozmícháme ji s trochou vody. Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme tak…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Čočka je skvělým zástupcem luštěnin a zdrojem bílkovin a dalších potřebných minerálů. Spolu s vajíčky, smetanou, hořčicí a česnekem z ní připravíme chutnou a vydatnou…
Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě…
Mouku smícháme se solí a olejem a přidáme horkou vodu. Nejlépe rukama vypracujeme těsto, které rozprostřeme na zapékací talíř. Na těsto rozprostřeme vařenou čočku,poté…
Dáme si vařit čočku a na kostky nakrájený brambor. Když je obojí měkké, osmažíme si nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, na ni asi půlku cibule a jednu lžíci hladké…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Kombinace luštěnin, krup a zeleniny má v kuchyni své pevné místo. Nejenže zasytí, navíc dodá tělu spoustu vlákniny i bílkovin. Hrstková polévka je voňavá klasika, která…
Čočku přebereme a den předem namočíme do vody. Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké…
Na másle osmahneme cibulku, poprášíme moukou a zalejeme horkou vodou. Přidáme předem namočenou čočku, mrkev a párek. Povaříme a dochutíme.(Někdy zapomenu poprášit…