Čočka po indicku
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak akorát. Můžeme ho podávat i s vejcem vařeným natvrdo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 074 kJ / 1 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,63 g |
Tuky | 11,73 g |
Vláknina | 109,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 276,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet.
Krok 2: Nabobtnalou čočku osolíme a uvaříme do měkka (ale ne na kaši).
Krok 3: Zatímco se čočka vaří, v dalším hrnci uvaříme 3 oloupané brambory nakrájené na kostičky - taktéž do poloměkka. Můžeme použít i zbylé brambory od jiného jídla, když budou měkčí, nevadí.
Krok 4: Dále připravíme větší hrnec (nakonec do něj vše smícháme) a na troše oleje v něm zlehka osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K ní vmícháme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme bobkový list, kardamom, kari, mletou papriku, sůl a prolisovaný česnek. Promícháme a osmahneme do zlatova. Poté zalijeme trochou vody a necháme dusit do poloměkka.
Krok 5: Když je zelenina uvařená "na skus", přidáme k ní čočku a brambory a důkladně promícháme. Je-li potřeba, ještě dochutíme. Společně necháme ještě pár minut vařit tak, aby bylo všechno pěkně měkké (čočka až mírně rozvařená) a hlavně, aby se krásně propojily všechny chutě.
Krok 6: Takto připravenou čočku můžeme konzumovat samotnou nebo můžeme doplnit vejcem vařeným natvrdo.
Zveřejněno 26. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xV69
Moje poznámka
Čočka po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xV69
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské řízky
Liberko před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 5 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 5 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 6 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 7 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 9 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 9 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 10 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
čočka po indicku,
červená čočka po indicku,
červena čočka s rýží po indicku,
čočka po orientálsku,
čočka s bramborem,
čočka po indicku recept,
červená čočka po po indicku,
jídla z čočky,
čočka zdravě,
recept cocka po indicku,
čočka s brambory,
čočka po,
recepty čočka po indicku,
černá čočka po indicku,
čočka recept,
červená čočka po indicku recept,
brambory po indicku,
čočka jídlo,
čočka s bramborama,
recepty čočka po orientálsku
Suroviny:
čočka,
mrkev,
petržel,
celer,
brambory,
česnek,
cibule,
koření kari,
paprika sušená sladká,
kardamom,
bobkový list,
sůl,
olej
Komentáře (8)
ba nééé