"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenKočičí tanec je starý recept na syté a levné jídlo, vhodné nejen do zimních dnů. Za poetickým názvem se skrývají kroupy a čočka, společně s kouskem uzeného, dochucené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kočičí tanec je starý recept na syté a levné jídlo, vhodné nejen do zimních dnů. Za poetickým názvem se skrývají kroupy a čočka, společně s kouskem uzeného, dochucené…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měly být luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Čočka s kořenovou zeleninou, podávaná s vajíčkem na tvrdo, vám určitě…
Čočku uvaříme spolu s bobkovým listem a tymiánem ve vodě doměkka. Uděláme si zásmažku z oleje a hladké mouky. Osolíme a osladíme. Zalejeme vývarem z čočky, mlékem a…
Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť…
Večer předem čočku namočíme do dostatečného množství vody. Přidáme nové koření a bobkový list. Ráno vypijeme kafíčko, slijeme vodu z čočky. Proč? Udělejte to, čočka ve…
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Tento teplý salát je dostatečně vydatný, abychom ho mohli podávat jako hlavní chod. Vařená čočka, křupavá směs zeleniny a šťavnaté uzené kuřecí stehno spolu dobře ladí a…
Sytá a horká polévka přijde vhod nejen v chladných zimních dnech. Čočková polévka s uzeným masem je snadná na přípravu a je plná vlákniny. Dle zvyku tuto polévku vaříme…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Součástí vyváženého jídelníčku by měl být také dostatek vlákniny na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Jihočeská čočková polévka, podávaná s krutonky a orestovaným…
Z okurky si odřízneme část, vydlabeme vnitřek a totéž z poloviny rajčete. Naaranžujeme podle libosti s ostatní zeleninou.
Čočku přebereme, propláchneme a na 1 hodinu namočíme. Poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Na pánvi zpěníme cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a…
Na másle osmahneme cibulku, poprášíme moukou a zalejeme horkou vodou. Přidáme předem namočenou čočku, mrkev a párek. Povaříme a dochutíme.(Někdy zapomenu poprášit…
Čočku na několik hodin namočíme. Cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji dozlatova. Poté polovinu odendáme stranou a ke zbylé části přisypeme koření (římský…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze…
Vyzkoušejte čočku připravit i jinak než na kyselo. Čočka spolu s rozškvařenou slaninou a česnekem, provoněná tymiánem, promíchaná s trochou rajského protlaku, chutná…
Propláchnutou čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Scedíme ji, necháme okapat, dáme do mísy, přidáme sůl, olej a necháme stát.Olivy překrojíme na polviny, sýr…
Čočku přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou tak, aby sahala asi 4 cm nad čočku, přidáme jeden bobkový list…
Cestoviny a šošovicu uvaríme každé zvlášť a scedíme. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Zmiešame vychladnutú šošovicu a cestoviny, nakrájané paradajky, cibuľu na…
Čočku uvaříme hodně doměkka, vodu slijeme a můžeme ji např. šťouchadlem na brambory trochu rozmačkat.Zatím, co se vaří čočka, na pánvi na troše oleje orestujeme jemně…
Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš…
Šošovicu a pšeno spolu varíme domäkka. Vody nedávame veľa, len toľko, aby všetka vsiakla.Pridáme cibuľu orestovanú na oleji, prelisovaný cesnak, majoránku, korenie, soľ…