

Kyselá čočková polévka
Suroviny 4 porce
- 150 g suchej šošovice
- 1 stredne veľká cibuľa
- koža z údenej slaniny
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- hladká múka
- olej
- voda
- 200 ml 33%-nej sladkej smotany
- kryštálový cukor
- ocot
Postup přípravy receptu
Večer pred varením namočím šošovicu do studenej vody.
Na druhý deň dám variť s kožou z údenej slaniny.
Ked je šošovica polomäkká, osolím, okorením.
Do takmer mäkkej šošovice prilejem zásmažku z oleja, múky, posekanej cibule a prelisovaného cesnaku.
Povarím ešte 15 minút, pridám smotanu, nechám spolu prebublať a odstavím.
Po chvíli dochutím cukrom a octom.
V lete podávam so zemiakovými pagáčkami, v zime pridávam do polievky madarskú pikantnú klobásu a podávam s krajcom domáceho chleba.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: vlastný recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kyselá čočková polévka
-
Dělám skoro stejnou. Je vynikající.