Uzená polévka s luštěninami, houbami a bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenVývar po uvaření uzených kostí či masa scedíme, přidáme čočku, fazole i krupky, houby (není třeba namáčet předem, vaří se dostatečně dlouho), vmícháme papriku a podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vývar po uvaření uzených kostí či masa scedíme, přidáme čočku, fazole i krupky, houby (není třeba namáčet předem, vaří se dostatečně dlouho), vmícháme papriku a podle…
Čočku probereme a necháme asi 2 hodiny bobtnat ve studené vodě. Pak ji uvaříme téměř doměkka. Těsně před koncem vaření ji osolíme a přebytečnou tekutinu slijeme. …
Klobásy a mrkev nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na kostky a spolu s ostatními surovinami dáme do pomalého hrnce. Dobře promícháme a vaříme na LOW asi 6 hodin. …
Propláchlou čočku na dvě hodiny namočíme. Po této době ji zalijeme vývarem, přidáme jednu celou cibuli, sůl, bobkové listy a dvě kuličky nového koření. Vše přivedeme k…
Šošovicu preberieme, umyjeme a uvaríme s bobkovým listom. Ku koncu osolíme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou, bobkový list vyhodíme.Kyslú kapustu vymačkáme zo šťavy,…
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži.Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce ji rozškvaříme, poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé a úhledné kostičky, cibuli nadrobno a dáme jí osmažit do hrnce na olej do sklovita, pak přidáme připravenou zeleninu, čočku,…
Čočku uvaříme hodně doměkka, vodu slijeme a můžeme ji např. šťouchadlem na brambory trochu rozmačkat.Zatím, co se vaří čočka, na pánvi na troše oleje orestujeme jemně…
Rýži a čočku uvaříme do měkka tak, jak jsme zvyklí. Zvlášť osmahneme na tuku hodně cibule, kterou smícháme dohromady s čočkou a rýží. V jiné míse rozmícháme smetanu nebo…
Namočenou čočku uvařit doměkka, promíchat se zeleninou, osolit, opepřit, zakapat octem a dobře promíchat. Nechat v chladu odležet.
Čočku uvaříme v osolené vodě, po uvaření scedíme a lehce rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek,strouhaný sýr, papriky a…
Slzovku předem namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den slijeme, zalijeme čerstvou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (asi 50 minut). Do vývaru můžeme přidat polévkové…
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme…
Nasekanú cibuľu opražíme s pretlačeným cesnakom na troche oleja. Pridáme šošovicu, kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, zalejeme vodou tak, aby sme…
Čočku si dáme vařit se slanou vodou a zeleninovým vývarem. Mezi tím si osmažíme na tuku nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přidáme mouku, uděláme jíšku a dáme do čočkové…
Šošovicu preberieme, premyjeme a namočíme.Huby umyjeme pod tečúcou vodou, namočíme do studenej vody.Namočenú šošovicu, huby dáme variť, pridáme polovičku celej cibule,…
Ovesné vločky vymačkáme a přidáme k nim ostatní suroviny. Propracujeme těstíčko a utvoříme válečky.Usmažíme je na oleji.
Čočku přebereme, dobře propláchneme, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.Nejprve uděláme cibulovou jíšku. Na pánvi s olejem osmažíme cibulku do sklovita,…
Čočku vaříme v hrnci v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru společně s řasou, která dodá potřebné minerály a zajišťuje lepší stravitelnost čočky. Až čočka změkne řasu…
Řapíky nakrájíme na půlměsíčky a asi 2-3 minuty povaříme v osolené vodě. Pak scedíme a v misce ihned promícháme s čočkou, krájenou cibulí, pepřem a kolečky pálivé…
POSTUP: 1. Čočku přebereme, opláchneme a den předem namočíme do studené vody. 2. Osolíme a dáme vařit, přidáme zeleninu, česnek a houby (na 5 minut namočené do studené…
Čočku přebereme a namočíme dvě hodiny předem. Poté vodu slejeme, zalijeme vývarem, přidáme suché houby a koření s bobkovým listem. Vaříme cca 15 minut a přidáme brambory…
Čočku uvaříme v cca 1/2-3/4 l vody. Čočku je dobré předem namočit, stačí jen na 2 hodiny (ale i více), je pak rychleji uvařená. Ke konci varu, když už je čočka skoro…
Čočku dáme do hrnce (není ji potřeba předem namáčet), přelijeme hrnkem studené vody, lehce osolíme a necháme hodně pomalu přijít k varu, občas hrncem zatřepeme, čočku…