Čočka s anglickou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenOsmahneme na sádle cibulku, přidáme anglickou slaninu, nalijeme vývar, přidáme čočku. Přidáme pepř a vaříme, až je čočka měkká, asi 30 minut. Potom zahustíme moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osmahneme na sádle cibulku, přidáme anglickou slaninu, nalijeme vývar, přidáme čočku. Přidáme pepř a vaříme, až je čočka měkká, asi 30 minut. Potom zahustíme moukou,…
Brambory uvařené den předem nakrájejte na kolečka. Čočku si namočíme také den předem a uvaříme s bobkovým listem. Do zapékací mísy střídavě vrstvíme brambory, čočku,…
Do hrnce kápneme olej a vložíme nakrájenou hlívu, přidáme nakrájený česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Smažíme tak dlouho dokud se neodpaří všechna voda.…
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po čtvrthodině přidáme…
Předem namočenou čočku uvaříme s česnekem, bobkovými listy, půlkou cibule, novým kořením a hladkolistou petrželkou doměkka ( při vaření sbíráme pěnu ). Zatímco se nám…
Den předem dáme čočku do hrnce, napustíme vodu a čočku propereme. Potom vodu vylijeme a znovu napustíme novou vodu. Znovu propereme. Takto čočku propereme několikrát (já…
Předem namočenou čočku dáme vařit doměkka. Na závěr ji osolíme.Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, mrkev, prolisovaný česnek s kmínem a nakrájené uzené, necháme opéct do…
Čočku propláchneme na sítu, dáme do většího rendlíku a zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody. Přidáme maličko jedlé sody (čočka potřebuje měkkou vodu).Na středním…
Každý den přemýšlíte nad tím, jakou polévku uvařit? Inspirace není nikdy dost a proto tu pro vás máme tento recept. Jednoduchá polévka z čočky, která ji přirozeně…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou.Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Vyzkoušejte čočku připravit i jinak než na kyselo. Čočka spolu s rozškvařenou slaninou a česnekem, provoněná tymiánem, promíchaná s trochou rajského protlaku, chutná…
Talíř horké čočkové polévky opravdu zahřeje a zasytí. Vyzkoušejte ji připravit s kysaným zelím a smetanou, její chuť vás tak příjemně překvapí. V polévce samozřejmě…
Králičí maso má jemnou chuť a není tučné. Když k němu přidáme čočku a houby, vznikne syté a lahodné jídlo. Skvělou chuť podpoří i červené víno, česnek a slanina.…
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou…
K přípravě vydatné, husté a syté čočkové polévky budete potřebovat předem uvařený vývar s masem a zeleninou. Zbytek už je hračka, stačí přidat houby, brambory, čočku a…
Kočičí tanec je tradiční staročeské jídlo. Jde o vydatný pokrm z krup, čočky a slaniny, který podáváme s klobásou obalenou slaninou, vařenými vejci, kyselou okurkou a…
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
Pravidelný příjem luštěnin je pro naše tělo přínosný. Čočku tak můžeme zakomponovat třeba do lehkého salátu. Spolu s pečenými paprikami, sušenými rajčaty, hromadou…
Kombinace vařené čočky, dušených hub a cibulky vytváří lahodnou směs, která se snadno formuje do kuliček a skvěle drží tvar i při upečení. Hodí se k těstovinám, zelenině…