Mrkvové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenDíky citronu si mrkev zachová krásnou červenou barvu a rozpuštěný cukr spojí vše dohromady. Výsledkem jsou barevné kuličky, které rozzáří sváteční stůl.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Díky citronu si mrkev zachová krásnou červenou barvu a rozpuštěný cukr spojí vše dohromady. Výsledkem jsou barevné kuličky, které rozzáří sváteční stůl.
Použití arašídového másla v receptuře těchto sušenek dodá výslednému výtvoru intenzivní oříškovou chuť. Sušenky budou křehké a budou chutnat jak dětem, tak dospělým…
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Ze základního piškotového těsta můžeme, kromě jiného, upéct také velikonočního beránka. Je jemný a také nadýchaný díky vyšlehanému sněhu z bílků. Dovnitř těsta můžete…
Mirror glace je speciální lesklá poleva, která tvoří velmi zajímavé struktury a efekty na dortech. S receptem a postupem její přípravy se s námi podělila cukrářka a…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…
Sezónní dezert, hodící se pro slavnostnější příležitosti. Přesně takový je rebarborový krém, který kombinuje chuť karamelu a nakyslé rebarbory. Dokonalá sladká tečka za…
Využijte jarní čas k přípravě rebarborového koláče. Zvlášť v době, kdy je rebarbora v té nejlepší formě. Upečení koláče neodkládejte. Využijte první volnou chvilku.…
Necháme svařit na sporáku vodu se se špetkou soli, přidáme máslo a až se rozpustí, tak najednou vsypeme mouku. Mícháme dřevěnou vařečkou, až se vše spojí. Dáme hořák…
Dříve než začnete, přečtěte si poznámku. GLUKÓZOVÝ SIRUP Základem je vodní lázeň. Na malý hořák umístíme hrnec s vodou, do kterého vložíme malý kastrůlek (asi 400ml)…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce. 1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Vypeckované švestky posekáme, dáme do hrnce, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Minutu před koncem vaření přidáme ostatní suroviny.Necháme 24 hodin odležet, poté plníme…
Nejdříve vyšleháme celé vajíčko s cukrem, pak přidáme jogurt, rozpuštěné vychladlé máslo, mouku a prášek do pečiva.Těto vlijeme na vymaštěný a vymazaný pekáč, poklademe…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s kakaem a lehce vmícháme do pěny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 10 minut na…
Do shakeru dáme kávu, cukr a mléko, třepeme tak, až se nám udělá pěna.Nalijeme do sklenic a přidáme led. Poté podáváme.
Cuketu oloupeme, vybereme měkkou dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou semen a okurky nakrájet na plátky. Očištěnou mrkev…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme kyšku, olej a mouku smíchanou se sodou. Nakonec přidáme pomletý mák. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, a…
Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme do hladka. Kávu smícháme s likérem. Připravíme si 2 dezertní talířky,…
Do misy preosejeme všetky múky, zmiešame so soľou, urobíme do múky jamku. Do jamky dáme žltok, olej ,cukor, rozdrobené droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka,…
panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. 2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a…
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…
Přidáno před 50 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Hitem letošní zimy je horká čokoláda s červeným vínem. Použít ale musíme správnou čokoládu i správné víno
Pravá řecká musaka krok za krokem. Důležitý je „vypocený“ lilek, tajemství lahodné chuti pak spočívá ve správném výběru masa a koření
Cukroví z cukrovinek: Pracny z tatranek, margotková kolečka nebo kávová kolečka s kofilovým krémem chutnají božsky