Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Millionaire’s Shortbread

Hodnocení receptu je 4,1 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 931 kJ /
4 764 kcal
Bílkoviny40,31 g
Tuky335,40 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 942 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy390,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Rukama zpracujeme těsto, které vmačkáme do formy, ideálně 20x30 cm. Dáme péct do trouby na 150 stupňů cca 20-30 minut. Povrch by měl být lehce zlatavý. Necháme zchladnout. Krok 2: Mezitím připravíme krém. V pánvi rozehřejeme máslo s cukrem a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme Salko a vaříme do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci pudinku. Následně ho nalijeme na korpus a necháme zchladnout. Krok 3: Čokoládu rozpustíme v horké (ne vařící) smetaně a nalijeme na krém. Necháme ztuhnout.

Zveřejněno 16. 5. 2020

Poznámka autorky Michaela.Koc

Už dlouho jsem chtěla tento moučník zkusit. Je opravdu výborný, ale poměrně sladký, takže stačí 2 kousky. Uchovávam ho v lednici, aby se čokoláda nerozehřála. Je ideální také jako cukroví na Vánoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Millionaire’s Shortbread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3EB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Millionaire’s Shortbread

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3EB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krystal, mouka hladká, salko, máslo, cukr krystal, smetana ke šlehání, čokoláda

Přidat fotografie receptu