Kynutý ořechový věnec

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
170 ml mléka
sušené droždí
80 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
2 vejce
50 g másla tekutého
1/2 lžičky soli
Náplň:
250 až 300 g vlašských ořechů (mleté)
40 mletých piškotů
1/2 balíčku vanilkového cukru
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce rumu
mléko dle potřeby
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme vykynout na teplém místě.

  2. Na náplň smícháme ořechy a piškoty, přidáme cukr, rum a přidáváme mléko dokud nebude náplň dobře roztíratelná.

  3. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři ks. Každý vyválíme 40-50 cm dlouhý a široký asi 20 cm plát. Naplníme a zavineme. Tak to uděláme s každým a vzniknou nám tři prameny.

  4. Prameny spleteme a spojíme. Na plech vyložený pečicím papírem dáme věnec do středu dáme skleničku a necháme kynout asi půl hodiny.

  5. Poté skleničku vyndáme a pomažeme ho vejcem.

  6. Pečeme asi 35 min při 185°C.

Poznámka od kuchařky

ekucharka.net

Komentáře k receptu Kynutý ořechový věnec

Tématické fráze: orechovy venec ořechový věnec z kynutého těsta velikonoční ořechový věnec velikonoční plněný kynutý věnec kynutý věnec ořechový věnec recept kynutý plněný věnec ¨kznutz orechovz venec plněný kynutý věnec ořechové věnce kznutz orechovz venec vánoční ořechový věnec věnec s ořechy velikonoční věnec kynutý věnec ořechový ořechovi venec recept na ořechovy věnec recepty kynutý plněný velikonoční věnec piškot věnec orechovy venec-