Knedlík s marmeládou
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlu si dáme ohřát nad páru do hrnce. Mezitím si dáme do malého hrníčku na mírný plamen rozehřát kousek másla. Nameleme si trošku maku který smícháme s mletým cukrem. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlu si dáme ohřát nad páru do hrnce. Mezitím si dáme do malého hrníčku na mírný plamen rozehřát kousek másla. Nameleme si trošku maku který smícháme s mletým cukrem. …
Klasický piškótový korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na hustý sneh. Potom nasypeme múku, žĺtka premiešané s vodou, suchú kávu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Hledáte rychlý dezert bez pečení? Tento dort s kupovaným korpusem, marmeládou, lehkým krémem, kompotovanými meruňkami a dortovým želé je ideální volbou pro nečekanou…
Lehoučký nadýchaný koláč, co svojí strukturou připomíná pěnu, je tento s jablky. Vyšlehané těsto proložíme vrstvou hrubě strouhaných jablíček, které dodají moučníku…
Tuk, cukr a žloutky utřeme, potom přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Nalijeme do vymazané a vysypané(kokosem) formy na bábovku a pečeme. Polévám rozpuštěnou bílou…
Vše smícháme a šlehačem zpracujeme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný větší pekáč, nebo vyšší plech a pečeme. Pečte na 160 stupňů asi 30 min. Po upečení můžeme opět podle…
Předehřejte troubu na 250°C. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte ji do směsi a vajec. Obdelníkovou formu o rozměrech asi 30…
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme změklé máslo a vejce a zpracujeme těsto. Těsto se dost lepí, proto je dobré si trochu dosypávat mouku. Těsto dáme na…
Ideální jednoduchý moučník na každý den, to je tento koláč s ostružinami. Jemné máslové těsto doplňuje tvarohová vrstva s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Chuť…
Voňavý koláč z křehkého těsta plný nadýchaného, vláčného tvarohu a šťavnatých meruněk. Perfektní spojení jemné kyselosti a sladkosti tvoří lahodný dezert, který bude…
Jemný korpus, lehký krém a vrstva šťavnatých švestek tvoří dort, který spojuje svěžest s jemnou sladkostí. Ideální volba pro oslavy, rodinná setkání i jako sladká tečka…
Jemné těsto a voňavá náplň ze šťavnatých švestek se v tomto dortu spojují do dokonalého lahodného celku. Tento švestkový dort potěší při slavnostní příležitosti stejně…
Do múky nastrúhame zemiaky, pridáme vajce, soľ a v mlieku rozmiešané droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 20 minút.Potom vyvaľkáme na 1 cm hrubo a …
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Příprava: Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Základní těsto: Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku,…
Příprava: Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Základní těsto: Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku,…
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší puding. Cukru použijeme jak máme rádi nebo podle kyselosti ovoce. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme…
Měkkou Heru, cukr, žloutky, sůl, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout na chladném místě - 1-2 hodiny. Mezitím oloupeme…