Rebarborový pohár

nofrona Kuchařka: nofrona

4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 10 názorů

Suroviny

6 ks rebarbory
1 smetana 33%
1 zakysaná smetana
3 pl třtinového cukru
2 pl moučkového cukru
3 pl ovesných vloček
3 pl mandlových lupínků
1 pl mleté mandle
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru umyjeme nakrájíme na špalíčky a dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme třtinovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 15-20 minut.

  2. Vločky a mandlové lupínky opražíme. Nesmíme prudce a dlouho jinak nám zhořknou. Šlehačku s moučkovým cukrem vyšleháme do tuha, přidáme zakysanku a zašleháme.

  3. Do 4 pohárů vrstvíme 1/2 vloček s lupínky, krém, rebarboru, krém, zbytek vloček s lupínky, krém. Na posyp, mleté mandle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rebarborový pohár

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Jé, to je ale krásný pohárek, plná zdraví z Posázaví (nebo to je vlastně jedno odkud, vypadá prostě dobře) :yes::yes::yes: +8. bod;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Hmm, tak už je v bříšku;-), zase jsem o něco chytřejší. Tak tu druhou už sklízet nebudu:-(. V mrazáku se ještě najde:-p.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Market, je to tak. Andrea má pravdu. Ale my jsme ji taky ještě koncem července ořezali a udělala jsem z ní marmeládu. Letos se jí fakt daří.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    My také končili začátkem července, spíš koncem června. Já ji teda moc nesmím, kvůli dně, ale miluju ji. Receptík bude dobrý :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    1974andrea:u nás se konzumovala taky tak,pozděj už né,právě proto jak jsi to sem Andrej dala.;-)
    Ale pohár je určitě dobrý;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.;-)

    Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
    Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Tak o tom nic nevím:-O, http://www.chovatelka.cz/clanek/pestujeme-rebarboru.
    Já ji vždy začátkem prázdnin ořežu, pokud je co;-) a dám na mrazák. A koncem prázdnin dorůstá další:-).

    rebeka: díky:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Myslím, že rebarbora by se v tomhle období už neměla konzumovat, je v ní plno kyseliny šťavelové. Má se trhat do sv. Jana v červnu. Ale nápad dobrý:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-S:-S hmm, tak vidím, že se OPRAVDU "nedaří".. kecko:-D:-D:-D:-D
    krásný pohárik:-p;-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kdy trhat rebarboru do kdy trhat rebarboru rebarbora šlehačka rebarbora recepty rebabora na pohár vločky zhořknou lebarbora kdy trhat rebarora pohár revenovy pohar recepty z rebarbory do kdy se může trhat rebarboru rebarbora do kdy trhat rebarbora kdy trhat rebarborové listy vlocky reven zdravý rebarborový koláč rebarborový pohár s tvarohem rebarbora a zakysana smetana kdy se muže trhat rebarbora pohar rebarbora zakysana smetana

Zapomněl/a jsem heslo