Hrušková bublanina

Suroviny 12 porcí

2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 hrnek cukru
1 kypřící prášek do pečiva
4 vejce (pokud máte větší vajíčka, dejte 3)
4 hrušky
plátek másla na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem.

  2. Vyšleháme bílky do sněhu. Potom vyšleháme žloutky s cukrem. (Pokud nemáte ruční šlehač nebo se vám nechce ručně šlehat, klidně můžete použít mixér, ale zapněte ho na nízkou rychlost).

  3. Do půlky hrnku nalijeme olej a dolijeme mlékem. Zamícháme.

  4. Jemně smícháme vše dohromady. Vymažeme máslem plech a vysypeme moukou.
    Nakrájíme hrušky. Můžete krájet na plátky či na kostky, jako jsem to dělala já. Vlijeme těsto na plech a na něj klademe nakrájené hrušky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 150°C asi na 25-35 minut.

Poznámka od kuchařky

Přeji dobrou chuť a budu ráda, když se mi třeba pochlubíte v komentářích, jak se vám bublanina povedla.

Komentáře k receptu Hrušková bublanina

K receptu nejsou žádné komentáře.