Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijské knedlíčky plněné masem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kukuřičný škrob a hladkou mouku (půl na půl) osolíme, zalijeme vařící vodou a vypracujeme hladké těsto. Z něj uděláme malé kuličky a následně vyválíme tenké placičky. Krok 2: Placičky naplníme směsí z mletého masa, nasekaného zázvoru, česneku a jarní cibulky. Placičky přehneme a spojíme. Krok 3: Na větší pánvi rozpálíme olej (dáváme jen trošku, aby bylo pokryté dno) a vyskládáme do ní knedlíčky. Opečeme tak dvě minuty z jedné strany, pak otočíme, zase opečeme. Do pánve následně vlijeme asi dvě deci vody a přikryjeme pokličkou. Dusíme, dokud se voda neodpaří (bude to maximálně do deseti minut). Krok 4: Knedlíčky servírujeme s jednoduchou omáčkou - opečené nasekané čili papričky, sójová omáčka, ocet, cukr, voda, sezamové semínko. Posypeme čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 4. 5. 2019

Poznámka autorky Vanilka

Anglicky se knedlíčkům říká potstickers. Pro těstoviny je to netradičná úprava - vlastně něco mezi smažením a dušením. Ale super :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijské knedlíčky plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMwl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijské knedlíčky plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

zizala: Asijských knedlíčků je spousta druhů a zrovna tyhle by se měly dělat jen z hladké pšeničné mouky. Dala jsem do nich ten kukuřičný škrob, který se používá jako náhražka pšeničného škrobu při přípravě knedlíčků dim sum.

Hezká inspirace. Bohužel pro toho, kdo chce vyzkoušet (poprvé) je to nedotažené. Kolik asi masa a mouky a škrobu? Alespoň orientační gramáž by měla být uvedena. Mouka jaká, hladká?

Vanilka: A co ti, kteří nemají s vařením tolik zkušeností a chtěli by tento recept zkusit? Mají vařit metodou pokus-omyl? Pokud sem kdokoliv recept vkládá, měl by být srozumitelný pro všechny.

Zobrazit 4 starší odpovědi

V Asii se těstoviny dělají většinou z mouky rýžové. Kukuřičný škrob je zřejmě americká inovace. :-(

Jéje...:-K Já právě dělám většinou vše od oka, takže přesně nevím... Přilívám vodu postupně, dokud není těsto hezky vláčné a kompaktní, tak aby z něj šly dobře dělat kuličky...;-)

kolik vody do těsta?

Krásny recept!

Tématické fráze:
japonské knedlíčky, vietnamské plněné knedlíčky recept, asijske knedlíky, těsto na asijské knedlíčky, japonske knedliky, asijské plněné knedliky, recepty japonské knedlíčky, japonské plněné knedlíčky, asijské kynuté buchty plněné vepřovým masem, japonské knedlíčky recept, asijské maso recepty, plnene masem, recept japonské plněné, youtube cuketka cz recepty, vietnamská placičky z mletého masa, vareni japonske knedlíky, asijské recepty, japonske plnene knedlíky, asijske kynuté knedlíky, mleté maso plněné do knedlíčků

Suroviny:
mouka hladká, škrob kukuřičný, plec vepřová, cibulka jarní, zázvor, česnek, omáčka sojová, chilli paprika čerstvá, semínka sezamová, cukr, ocet, koriandr

Přidat fotografie receptu