Zadělávané fazolky po mém

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

cca 400-500 g čerstvých fazolek
1 cibule
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml podmáslí
cca 200 ml vývaru (kuřecí nebo z kostí)
30-50 ml smetany (20%)
mléko dle potřeby
3 kuličky nového koření
sůl
bílý pepř
cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut na skus.

  2. Fazolky scedíme a vložíme do ledové vody. Na másle orestujeme cibulku do sklovata a zasypeme moukou. Zalijeme vývarem z fazolek a necháme provařit asi 10 minut.

  3. Odebereme trochu omáčky a zředíme s podmáslím. Vlijeme do bešamelu a přidáme fazolky. Vše společně krátce provaříme a před koncem zjemníme smetanou.

  4. Omáčku můžeme případně naředit mlékem. Nakonec dochutíme pepřem, solí a cukrem. Ocet není třeba, podmáslí je nakyslé. Podáváme s vařenými bramborami a vejci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zadělávané fazolky po mém

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo