Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Suroviny

Maso:
1 kg vepřové pečeně bez kosti
2 cibule
6 stroužků česneku
olej
2 PL koření Vepřová pečeně
1 PL červené papriky
sůl
pepř
Zelí:
červené zelí ve sklenici
sůl
ocet
cukr
Bramborový knedlík:
cca 1 kg vařených brambor
100 g hrubé mouky
100 g krupice
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy společně s masem. Necháme alespoň 30 min marinovat zakryté fólií v lednici. Po 30 minutách vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C cca hodinu a čtvrt.

  2. Dáme vařit zelí. Až bude zelí měkčí, dle potřeby zahustíme a dochutíme octem, cukrem a solí.

  3. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na malých slzách. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme těsto a dáme do vroucí osolené vody. Vaříme z každé strany 10 min. Po vyndání necháme knedlíky vychladnout, lépe se pak krájí.

Komentáře k receptu Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

K receptu nejsou žádné komentáře.