Velikonoční věnec
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme ho na čtverce (z těsta budeme mít zhruba 12 ks). Do mísy vložíme tvaroh, nasypeme vanilkový pudinkový prášek,…
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou…
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu vlahého mléka. Promícháme a necháme odstát asi 10 minut. Pak přidáme část…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
V malé misce rozmícháme ve vlažném mléce droždí, spolu s cukrem krupicí a necháme cca 10 minut odstát.Jakmile se na drožďové směsi začne tvořit pěna, přimícháme ke směsi…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
Ve vlažné vodě rozmícháme trochu cukru, všechno droždí (vše z přichystaného, odváženého množství surovin) a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a…
Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené…
Na oleji popražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a ďalej za stáleho miešania pražíme. Keď začne droždie voňať, primiešame na hrubé rezance nastrúhané tofu.…
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme…
Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu – částečky mouky zbobtnají, měknou a také…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto – před koncem mísení vsypeme i kousky oliv a rajčat, aby byly v těstě rovnoměrně rozloženy.Těsto…
Vše zaděláme, buď ručně v míse, nebo v domácí pekárně a necháme vykynout. Následně tvoříme libovolné tvary.Znovu necháme na plechu kynout asi 20 minut, pak potřeme…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
Do mísy dáme všechny suché suroviny. Poté přidáme olej a perlivou vodu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto.Těsto necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout…
Z trochu vlažného mlieka, cukru a droždia a 1 PL múky spravíme kvások, cca 30 minút necháme v teple. Masť roztopíme, zmiešame s olejom. Bryndzu zmiešame s kyslou…
Uděláme kvásek a necháme přikrytý v teple vzejít. Poté si do mísy dáme mouku, sůl, žloutek, máslo, citronovou kůru a muškátový oříšek a zamícháme. Poté přimícháme…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
Rajčata spaříme a oloupeme, rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme česnek a cukr.Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Kopřivová polévka podle kuchaře Romana Pauluse: Je levná, snadná a s pošírovaným vejcem a chlebovými chipsy báječně chutná
Retro vaření s Kristinou: Bublanina je český unikát. Takhle ji dělával slavný hoteliér Karel Šroubek!
Světový den triflu: Kde se vzal opilý vrstvený pohár, který popletla Rachel z Přátel?