Smetanová pizza s brambory a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenVe vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme…
Droždie rozpustíme vo vode, necháme odstáť, potom s ostatnými surovinami, okrem slnečnice, vymiesime cesto. Na konci miesenia vmiešame slnečnicu.Necháme v teple vykysnúť…
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout. Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole…
Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut stát.Pak přidáme zbytek…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Do mísy dáme všechny suché suroviny. Poté přidáme olej a perlivou vodu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto.Těsto necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout…
Kandovanou kůru a rozinky smícháme, pokapeme rumem a necháme nabobtnat.Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí uděláme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít…
Vejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte…
Múku preosejeme a osolíme, do priehlbiny dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme vlažnou vodou, necháme droždie oživiť. Potom spoločne s olejom vypracujeme vláčne, mäkké…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby nejdříve dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, pak obě dvě mouky…
Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka). Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme…
Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme…
Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto. Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým…
Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín…
Do mísy dáme obě dvě mouky, vmícháme sůl a cukr, přidáme vlažnou vodu, jogurt a rozdrobené čerstvé droždí. Ručním šlehačem s háky vypracujeme středně husté těsto.…
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy robota a hnětacím hákem necháme vypracovat hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Koblihy z kynutého těsta, které je zjemněno a zvláčněno majonézou. Zároveň jsou odlehčené i tepelnou úpravou, kdy je místo smažení pečeme v troubě. Stačí je tedy už jen…