Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí čerstvé - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chobotničky

Chobotničky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…

Kynuté štoličky

Kynuté štoličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…

cathleen

60 min

Sylviny angličáky

Sylviny angličáky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…

cathleen

140 min

Vanilkovo karamelové šneky

Vanilkovo karamelové šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme vzkypieť droždie. Do múky zamiešame soľ, cukor, do priehlbiny dáme žĺtka, pridáme oživené droždie, s mliekom a roztopeným maslom…

Pečivo z Chorvatska

Pečivo z Chorvatska

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky si pripravíme kvások, ktorý pridáme do zmesy pozostávajúcej z múky, soli a oleja. Pridáme mlieko a vypracujeme hladké cesto.…

Klara

90 min

Tetinčiny langoše

Tetinčiny langoše

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Klasickým způsobem zadělat těsto, na teple nechat přikryté vykynout. Rozdělit na bochánky a ještě chvilku nechat kynout, ale doporučuji přikrýt,aby těsto zbytečně…

senky

120 min

Kynutá bábovka-kakaovo skořicová

Kynutá bábovka-kakaovo skořicová

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Těsto zaděláme v pekárně, nejdřív tekuté suroviny a pak sypké. Zapneme na program hnětení a kynutí, cca 1:30 h.Po vykynutí rozválíme plát, pomašlujeme rozpuštěnou Herou,…

Medvidek18

150 min

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny dáme do pekárny - nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný - déle kyne i peče. Kdyby bylo těsto při…

Domácí toastový chléb

Domácí toastový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl a změklé máslo. Máslo se snažíme zapracovat do mouky tak, aby nám v mouce nezůstaly velké hrudky másla. Uprostřed uděláme…

Sonik

70 min

Pagáčky s mletými škvarky

Pagáčky s mletými škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…

Bramborová focaccia se semolou

Bramborová focaccia se semolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…

Bramborová focaccia se semolou

Bramborová focaccia se semolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…

Drožďová polévka s pórkem

Drožďová polévka s pórkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…

Merylas

40 min

Grissini (preclíky)

Grissini (preclíky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a necháme cca 45 minut kynout.Hotové, vykynuté…

cathleen

125 min

Vánočka moje oblíbená

Vánočka moje oblíbená

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…

Jaruna18

120 min

Jidáše, jidášky… Videorecept

Jidáše, jidášky…

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…

cathleen

70 min

1 19 20 21 22 23 38

Marie

Náhodný recept Zobrazit více