Pivní pizza
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto dáme do pekárny na program těsto. Těsto rozdělíme na 2 části, každou rozválíme na plech vyl. peč. papírem, potřeme rajč. pyré. Posypeme kořením, na to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto dáme do pekárny na program těsto. Těsto rozdělíme na 2 části, každou rozválíme na plech vyl. peč. papírem, potřeme rajč. pyré. Posypeme kořením, na to…
Do pánve dáme na olej cibuli na jemné půlměsíčky, přidáme maso, pak papriky, rajčata, sušená rajčata a ostatní ingredience a vše orestujeme.Nakonec do směsi přidáme…
Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta…
Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej…
Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Každý člověk jí i očima, vyzkoušejte s námi upéct rohlíkové těsto trochu jinak tvarované! Slané slunečnice jsou překvapivě jednoduché, zvládne je i začátečník. Upečené…
Do menší části z už odměřeného vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku se…
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje. Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme…
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky si pripravíme kvások, ktorý pridáme do zmesy pozostávajúcej z múky, soli a oleja. Pridáme mlieko a vypracujeme hladké cesto.…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).Vykynuté těsto…
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
V teplém mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vykynout kvásek.Kvásek vlijeme do mouky, přidáme vejce, špetku soli a rozpuštěný tuk.Vypracujeme hladké a nelepivé…
droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbývající suroviny a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme ho, necháme asi hodinu kynout – mělo by vykynout jako normální, běžně…
Dobrý hamburger tvoří nejen výborné maso, ale také křupavá zlatavá houska. Odměnou za trpělivost při delší přípravě vám budou jemné a vláčné housky, které z vašeho…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…
Nemáte čas péci mazanec? S jeho přípravou vám může pomoci domácí pekárna. Stačí jen naskládat suroviny ve správném pořadí a nechat péct. Mazanec voní po pomerančové kůře…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
V 200 ml vody rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme stát cca 15 minut. Do prosáté mouky vmícháme sůl, přidáme olej, kvásek a zbytek vody. Uhněteme plastické pružné…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Pět chyb, které možná děláte při přípravě palačinek. Díky osvědčeným fintám budou palačinky tenké a nebudou se trhat
Šéfkuchař Lukáš Neckář se v dětství inspiroval kuchařkou kačera Donalda. Dnes má školu sushi a učí děti i dospělé jíst zdravě a chutně