Chléb pečený v římském hrnci - postup
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vlastníme větší domácí pekárnu - mám Eta-Harmony, tak můžeme zadělat těsto v ní. Do nádoby dáme jako první vodu, pak prosátou mouku do které jsme alespoň trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vlastníme větší domácí pekárnu - mám Eta-Harmony, tak můžeme zadělat těsto v ní. Do nádoby dáme jako první vodu, pak prosátou mouku do které jsme alespoň trochu…
Do misy preosejeme múku, premiešame ju s práškovým cukrom a soľou. Do misky dáme namrvené droždie, cukor, 2-3 PL vlažného mlieka, premiešame a necháme na teple vykysnúť.…
Všechny suroviny naházim a neleju do pekárny a dám program těsto. Po vykynuti(mě to kyne hoďku a půl) vytvoříme dva bochánky.Z jednoho vyválíme kulatou placku a…
Vše dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek…
Do misky rozdrobíme droždí, které jsme nechali při pokojové teplotě zteplat, přidáme vlažné mléko a lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.Do jiné mísy…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme 2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin), dobře promícháme a necháme 20 minut pracovat. K tomuto…
1. Mléko nalijeme do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme v mikrovlnné troubě. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Mléko s máslem necháme lehce vychladnout,…
Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto. Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
Borůvkové knedlíky byly vždy známkou toho, že je léto tady. Dnes si tuto dobrotu můžeme dopřát celoročně a rádi. Neboť kynuté borůvkové knedlíky jsou láska na první…
Tyto malé, lahodné kousky přinášejí chuť langoše v každém soustu. S křupavou vnější vrstvou a nadýchaným těstem uvnitř jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí ochutnat…
Domácí pečivo připravené doma získává v posledních letech na oblibě. Od rohlíků, přes chleba, vánočku až po takovéto křupavé a nadýchané housky na hamburgery. Naplnit ji…
Pro čerstvé a křupavé pečivo nemusíte chodit do pekárny, ale můžete si ho připravit v pohodlí vašeho domova. Za pomoci domácí pekárny to není žádná věda a brzo bude vaše…
Švestkové knedlíky se dají připravit na mnoho způsobů, tyto jsou z kynutého těsta ovoněného perníkovým kořením. Knedlíky se dají uvařit i v parním hrnci a posyp můžete…
Tento výborný závin s čokoládovým pudinkem zvaný "pudingoš" si rozhodně zamilujete tak, jako u nás doma. Závin připravíme bez kynutí a po upečení potřeme máslem s rumem,…
Krásný slaný dort pro slavnostní příležitosti připravíte podle tohoto receptu s pomocí domácí pekárny. Dort potřete dvěma druhy pomazánky a dozdobíte dle své fantazie a…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy.Pekárnu vybavíme hnětacími háky.Do pekárny prosejeme mouku, uděláme důlek.Do důlku jsem vlijeme vodu,…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Základem dobrého hamburgeru není pouze maso, ale také krásně nadýchaná a čerstvá bulka, hojně posypaná sezamem. Váš domácí burger tak dostane zcela jiný rozměr chuti a…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Oblíbenou sladkou českou klasikou jsou kynuté ovocné knedlíky, plněné sezónním ovocem. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a…