Kynuté sádlové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou…
K podzimu neodmyslitelně patří štrúdly s náplní ze šťavnatých jablek, která je plná rozinek. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé…
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k…
Klasickým letním receptem našich babiček jsou kynuté knedlíky plněné čerstvým sezónním ovocem. Knedlíky skvěle chutnají jak s jahodami, tak i s borůvkami či švestkami.…
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí.…
Dokřupava propečené vafle připravíme z různých druhů těst. Konkrétně v tomto receptu použijeme kynuté těsto z hladké mouky, které doplní a provoní máslo. Po upečení…
Jihočeské zelňáky z kynutého těsta, ve tvaru obdélníčků, jsou plněné restovaným kysaným zelím na cibulce a uzeným masem. Zelňáky potěší při posezení s přáteli u piva…
Voňavé, křupavé na okrajích a měkké uvnitř - takové jsou poctivé stánkové langoše, které známe z poutí a trhů. S česnekem, sýrem nebo kečupem jsou neodolatelnou klasikou…
Ušetřete si práci i čas s plněním kynutých knedlíků. Místo náplně připravte lahodnou omáčku, kterou knedlíky polijte, a uvidíte, že všichni u stolu budou nadšení.…
Houskový knedlík je klasická příloha, která se skvěle hodí k omáčkám nebo pečením. Díky domácí pekárně je jeho příprava snadná a výsledek nadýchaný a vláčný. Perfektní…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek.Pak dodáme zbytek mouky, sůl a…
Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené křupavé housky, posypané sezamem či hrubou solí, krásně provoní vaši kuchyň a potěší každého nejen u snídaně. S trochou…
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí, asi 2 lžíce z přichystané, odvážené mouky a necháme 20 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo ručně vymísíme…