Celozrnné domácí housky

Betina Kuchařka:

Slané pečivo 16 názorů

Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů
518

Suroviny

500 g celozrnné pšeničné mouky
30 g droždí
1 vejce
60 g rozměklého másla
špetku soli
250 ml mléka
1 vejce na potření
kmín
mák na posypání (může byt i sezam)
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme.

  2. Tužší těsto necháme vykynout.

  3. Na vále vyválený bochánek rozdělte asi na 12 kousků, každý rozdělte na tři, vyválejte z nich stejné silné pramínky, ze kterých upletete housky.

  4. Na plechu s pečícím papírem nechte pletýnky ještě vykynout, jejich povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mákem.

  5. Housky pečeme při 190°C přibližně 20-25 minut.

Poznámka

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné domácí housky

  • Janina123 Janina123

    Budu za rebela :-( dělala jsem přesně podle receptu, ale houstičky chuťově nic moc :-// spíš to byl propadák. A to v kuchyni určitě nejsem začátečnice :-)

    Odpovědět

  • anitech anitech

    moc děkuji za informaci, už jsem si to zapsala:yes::-K

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Anitech, 10 g čerstvého droždí = 1 lžička sušeného. Půl kostky čerstvého (42g) jsou zhruba 2 lžičky sušeného.

    Odpovědět

  • anitech anitech

    tedy ty hostičky jsou jak z reklamního plakátu, naprosto úžasné. Mám takový zdvořilý dotaz. Znáte prosím některá poměr sušeného droždí oproti čerstvému? Mám totiž od kamarádky půl kila sušeného droždí a nemám tušení kolik sušeného droždí představuje třeba půlka kostky čerstvého. Děkuji za Vaše rady

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Holky, moc se vám oběma povedly :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • thomassinno thomassinno

    Pipre - Jani máš je jednu jako druhou, nádhera :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-p:-p:yes::yes:, moc lákavé

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Už jsem je upekla a přidala fotku:-8 Než jsem stačila nachystat foťák, manžel nejdřív jeden ještě teplý snědl a vzápětí druhý...a to byl po obědě!! :-) Těsto jsem zadělávala na stole asi 15 minut rukama stejně, jak zadělávám těsto na nudle. Vařečkou je to pro mne dost tuhé.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Přidávám si do oblíbených a Betince bod:yes: :-K Někdy je určitě vyzkouším, jen tam dám Heru - máslo nemusím.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Betinko, houstičky se ti fakt povedly a to je něco i pro mne :-) Jdu si zadělat na těsto (zatím jen z poloviční dávky) a přidám fotky :yes::yes:7.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Tak to je dle mého gusta;-):-((

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Betko, hned bych si jednu dala.:yes:5:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Beti housky jsou jak jedna báseň:-pjsi šikulka:yes:5.bodík

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bwtinko, moc hezké fotky a houstičky taky:yes::yes: +

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo