Celozrnné domácí housky

Betina Kuchařka:

Slané pečivo 16 názorů

518

Suroviny

500 g celozrnné pšeničné mouky
30 g droždí
1 vejce
60 g rozměklého másla
špetku soli
250 ml mléka
1 vejce na potření
kmín
mák na posypání (může byt i sezam)
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme.

  2. Tužší těsto necháme vykynout.

  3. Na vále vyválený bochánek rozdělte asi na 12 kousků, každý rozdělte na tři, vyválejte z nich stejné silné pramínky, ze kterých upletete housky.

  4. Na plechu s pečícím papírem nechte pletýnky ještě vykynout, jejich povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mákem.

  5. Housky pečeme při 190°C přibližně 20-25 minut.

Poznámka

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné domácí housky

  • Janina123 Janina123

    Budu za rebela :-( dělala jsem přesně podle receptu, ale houstičky chuťově nic moc :-// spíš to byl propadák. A to v kuchyni určitě nejsem začátečnice :-)

    Odpovědět

  • anitech anitech

    moc děkuji za informaci, už jsem si to zapsala:yes::-K

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Anitech, 10 g čerstvého droždí = 1 lžička sušeného. Půl kostky čerstvého (42g) jsou zhruba 2 lžičky sušeného.

    Odpovědět

  • anitech anitech

    tedy ty hostičky jsou jak z reklamního plakátu, naprosto úžasné. Mám takový zdvořilý dotaz. Znáte prosím některá poměr sušeného droždí oproti čerstvému? Mám totiž od kamarádky půl kila sušeného droždí a nemám tušení kolik sušeného droždí představuje třeba půlka kostky čerstvého. Děkuji za Vaše rady

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Holky, moc se vám oběma povedly :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • thomassinno thomassinno

    Pipre - Jani máš je jednu jako druhou, nádhera :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-p:-p:yes::yes:, moc lákavé

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Už jsem je upekla a přidala fotku:-8 Než jsem stačila nachystat foťák, manžel nejdřív jeden ještě teplý snědl a vzápětí druhý...a to byl po obědě!! :-) Těsto jsem zadělávala na stole asi 15 minut rukama stejně, jak zadělávám těsto na nudle. Vařečkou je to pro mne dost tuhé.

    Odpovědět

  • Hanule Hanule

    Přidávám si do oblíbených a Betince bod:yes: :-K Někdy je určitě vyzkouším, jen tam dám Heru - máslo nemusím.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Betinko, houstičky se ti fakt povedly a to je něco i pro mne :-) Jdu si zadělat na těsto (zatím jen z poloviční dávky) a přidám fotky :yes::yes:7.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Tak to je dle mého gusta;-):-((

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Betko, hned bych si jednu dala.:yes:5:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Beti housky jsou jak jedna báseň:-pjsi šikulka:yes:5.bodík

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bwtinko, moc hezké fotky a houstičky taky:yes::yes: +

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí housky pečení z celozrnné mouky recepty celozrné housky celozrnné housky pečeme z celozrnné mouky celozrnné housky z domácí pekárny celozrnné housky recept recept na celozrnné housky celozrné housky recept celozrné housky domácí pekárna domácí pečivo recept na domácí housky recept celozrnné housky domácí celozrnné pečivo grahamove pečivo celozrnné pečivo recept domácí housky ze sušeného droždí peceme housky celozrná mouka recepty celozrné kaiserky

Zapomněl/a jsem heslo