Belešky s Nivou a celerem
Recept ještě nebyl hodnocenV mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (česnek rozetřený) a umícháme řidší těsto, které necháme 40-60 minut kynout.Lžící, namočenou v oleji nebo mouce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (česnek rozetřený) a umícháme řidší těsto, které necháme 40-60 minut kynout.Lžící, namočenou v oleji nebo mouce…
Umícháme omládek dohladka a necháme ho 45-60 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout - přibližně 45-60 minut…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí, asi 2 lžíce z přichystané, odvážené mouky a necháme 20 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo ručně vymísíme…
Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.Brynzu včas vytáhneme z lednice…
Na výborné obložené chlebíčky je ideální upéct domácí večky. S tímto receptem to bez obtíží zvládnete. Nadýchané a lesklé veky po upečení a vychladnutí stačí nakrájet a…
Italská pizza je celosvětově oblíbené jídlo. Dá se obložit v podstatě čímkoliv a každý má svoji oblíbenou kombinaci. Vyzkoušejte oblohu dle tohoto receptu, kde klasický…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Pokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich…
Droždí rozdrobte do misky, zasypte cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Poté do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a…
Droždí, cukr a trochu mouky rozpustíme v teplé vodě a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme zbytek mouky, sůl, přilijeme kvásek, olej, sádlo a vejce. Postupně přidáme…
Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto nebo zaděláme klasickým způsobem.Než se nám zpracuje a vykyne, tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, pak sypké. Pečeme na program základní ( 3 hodiny ). Chléb je kyprý, nadýchaný, prostě chutný.
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 24 stejných dílků. Každý…
Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, citron, pudink, vlijeme smetanu a vše ručním šlehačem ušleháme dohladka.Povidla promícháme s rumem.Do hrníčku dáme část vlahého…
Do mísy kuchyňského robota s hnětacím hákem nalijte vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte cukr a nadrobte do ní droždí. Mísu přikryjte utěrkou a položte na teplé místo.…
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…
Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…
Dozlatova vypečené, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Takové jsou tyto bulky se sezamem, které jsou univerzálním pečivem. Ráno s máslem a marmeládou, večer pak mohou…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 5. 2024 13:52
Přidáno 26. 5. 2024 09:53
6 důvodů, proč jíst mango každý den + recept na domácí mangovou zmrzlinu
Dovolená na Slovensku 2023: Ceny jako v Česku, pozor na „vysokohorskou přirážku“. Halušky za 250 Kč překvapí
Jídelníček na rekreacích ROH: Vydatné snídaně, na oběd výběr ze čtyř jídel a pokaždé tradiční moučník