Chilli con carne
Recept ještě nebyl hodnocenOstře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 131 kJ / 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
| – cukry | 2,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Ostře kořeněnou sytou směs fazolí, mletého hovězího masa a rajčat dochutíme oreganem a kouskem hořké čokolády. K chilli con carne se hodí podat chléb, tortillu, tousty…
Kovbojské fazole jsou klasický a velice oblíbený recept. A pokud použijete fazole sterilované, je i mnohem rychleji připravený. Pomohou vám nasytit rodinu poměrně levně…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Připravte si s námi sytou, pikantní směs fazolí, zeleniny, klobásy a slaniny. Pokud použijete fazole hotové, konzervované, bude příprava pokrmu opravdu rychle hotová.…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem jsou vydatným a chutným pokrmem. Toto jednoduché a syté jídlo kombinuje jemně vařené fazole, pikantní klobásu a dokonale upravená…
Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý…
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme. Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou.Omáčce…
Časově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou…
Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme a spolu usmažíme.Přidáme nakrájenou klobásu, prohřejeme, vmícháme papriku, mexické koření ( např. Fajitas) a zalijeme vývarem…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Rizoto může vypadat na první pohled obyčejně, je ale plné chuti a zasytí. Rizoto s fazolemi a…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Fazole jsou luštěniny, které nabízí mnoho variant využití od pikantních gulášů a polévek až po sladké řezy. Naslano se ale nejčastěji připravují s rajčatovým protlakem a…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Pikantní červená čočka je ideálním jídlem pro všechny, kteří chtějí doplnit vlákninu a rostlinné bílkoviny. Kombinace čočky, fazolí, rajčat a aromatického koření vytvoří…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli,přidám nakrájenou klobásku,přisypu fazolky bez nálevu,trochu prosmažím a zasypu trochou červené papriky.Zaleju vodou,přidám brambory…
Jen těžko bychom hledali další potravinu, která obsahuje tolik kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Podle tohoto receptu si připravíte…