

Rychlá fazolová polévka z polotovarů
Suroviny
- 1 konzerva (410 g) červených fazolí
- 1 konzerva (410 g) bílých fazolí chilli
- 200 g libovolné uzeniny
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- gulášová polévka v sáčku
- 2 polévkové lžíce sušené majoránky
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý olej osmahnout.
Z obou druhů fazolí slijeme nálev do větší nádoby, doplníme studenou vodou do množství jednoho litru, vysypeme obsah sáčku gulášové polévky, dobře rozmícháme a vlijeme do hrnce s osmaženou cibulí a uzeninou.
Za občasného promíchání ode dna, aby se nám nic nepřichytilo přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme 10 minut bez pokličky.
Poté vmícháme fazole, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, prolisovaný česnek, přilijeme 3 dcl vody, necháme ještě 3 minutky provařit a můžeme podávat. Hodí se čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Polévka je rychlá, hustá a velice sytá. Kdo má rád ostřejší, může přidat trošku pálivé papriky, chilli, nebo opepřit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá fazolová polévka z polotovarů
-
Eja57: Vidíš,s tím zelím by mě to nenapadlo
Evi,díky za typ,určitě brzy vyzkouším
-
Vykouklo to na mne z náhodných....jo...vezmu pytlíkovku gulášovku nejlépe od Vitany, provařím, prsknu kysané zelí trochu pokrájené, chvíli provařím, dochutím, na talíř trochu kysané smetany....mám rychlovku "zelňačku":omg: a vůbec není špatná
-
ihasko:Děkuji za vyzkoušení
-
http://www.toprecepty.cz/recept/23698-rychla-fazol...Vyskoušel jsem a davam 5 bod...
-
varilamyskakasicku:Myško,Pajajo děkuji
-
-
Aničko, tak tuhle polívčičku ukládám, rozhodně vyzkouším. . .
+
-
Jana Remkova:
Teda oravskou gulášovku,tak tu jsem už také hrozně moc let neviděla.Ale někdy,když dělávám dršťkovou polévku,tak přidávám tady tuhle gulášovku,nebo od mammity.Nedávám pak už zásmažku.Z polotovarů nevařím často,ale někdy se to šikne
Všem děkuji -
-
Jako taková "nouzovka (ale výborná)" dobrý! Já preferuju ingredience čerstvé, ale taky občas člověk musí sáhnout po konzervách atd.
-
Já dělám něco podobného s hlívou, ale vždycky jsem používala Oravskou gulášovku. Ovšem, kde té je konec?
Bylo to pak, jako držťková polévka a neměla chybu. Takže plus!!
Proč nevyužít polotovarů.
-
Díky za Vaše komentíky a hodnocení
-
Krásná polívčička
-
líná nelíná kuchařka, ale moc pěkná polívečka
+1
-
Q
Aničko, taky dělávám, když čas tlačí, ale gulášovou polévku jsem nedávala. Vyzkouším a dávám Ti bodík+++1