Jednoduché chilli con carne

LuDea Kuchařka: LuDea

Doba přípravy: do 60 minut 3-4 porce Mleté maso 1 názor

Suroviny

1 cibule
2 velké stroužky česneku
1 velká červená paprika
400-500 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového)
250 ml hovězího vývaru
1 plechovka červených fazolí (ve sladkoslaném nálevu)
1 plechovka pasírovaných rajčat
sůl
cca čtvrt lžičky mletého chilli
2 lžičky cukru
trochu kmínu
lžíce sladké mleté papriky
trochu oleje
čerstvý chléb k podávání
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.

  2. Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na drobné kostičky). Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme.

  3. Přidáme mleté maso a orestujeme.

  4. Když je maso hezky orestované, přidáme všechno koření (sůl, chilli, mletou papriku, kmín) a cukr. Dobře promícháme.

  5. Zalijeme hovězím vývarem a pasírovanými rajčaty. Necháme cca 30 minut probublávat. Občas zamícháme.

  6. Po cca 30 minutách přidáme zcezené fazole. Vše dochutíme. Necháme probublávat ještě přibližně 5-10 minut.

  7. Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Tato verze chilli con carne není moc pálivá. Kdo má rád více pikantní jídla, může přidat více mletého chilli. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché chilli con carne

  • casino casino

    " Potom přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Přidáme mleté maso a orestujeme."
    No, já bych to restování prohodil... :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo