

Stařenčiny fazole
Suroviny 4 porce
- 250 g červených fazolí
- 100 g klobásy
- 30 g špeku
- 1 lžíce sádla
- 50 ml octa
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Fazole uvaříme doměkka. Na sádle dobře opečeme uzeninu a špek, pokrájený na drobné kostičky. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a smažíme společně dohněda.
K rozpálené směsi přilijeme ocet a dvě minuty dusíme na prudké teplotě.
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Česká televize, pořad Kluci v akci - jedná se o rodinný recept pana Martina Prokopa. Prý návykové...skutečně velmi dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Stařenčiny fazole
-
Výborné
-
-
Eli,návykové to opravdu je
Když jsem a dávno je tomu
pěstovala takové ty velké strakaté fazole,byla to moc oblíbená pochoutka o kterou jsem se nijak nechtěla dělit
Jen jsem dávala pouze špek s cibulkou orestované na sádle a přidávala jsem k octu navíc trochu cukru.Když se podařilo nechat uležet do druhého dne,tak to byla náramná bašta
Dnes to flákám a dělám z těch červených plechovkových fazolí bez nálevu.Je to i rychlejší
Díky za zveřejnění téhle príma dobroty
+19
-
Díky za zájem, recept mě také hned zaujal na stránkách ČT.
Ivanko... -
krása
-
isindy: bože, Ivi, tys to řekla výstižně za nás za všechny!
-
Jak nedietní
....jak dobré....
-
pekné...
-
Pěkný recept Eli
-
To jsou vážně moc hezké fazolky
-
fazole mám ráda, super rcp,
bod
-
skoda, skoda....omylom som namocila cely balicek fazule a ta napucala do takych rozmerov, ze z nej vysiel kotol fazulovice. keby si len trosicku skor recept vlozila...urcite by som si z tej fazule usetrila na vyskusanie tohoto receptu.
-
Sakra!!!
To je krása, ale když já se chci tak strašně vyhnout uzeninám
, co s tím? Jedině nějaká šunková klobáska by šla? Polykám na prázdno..
-
Tak to je mooooc pěkné. Fazole já mám ráda.
+
-
Eliza, rebeka: diky! Tesim se, az vyzkousim!