Katův šleh po mém
Recept ještě nebyl hodnocenKatův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 217 kJ / 52 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu…
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je…
Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. K chuti přijde po celý rok, například jako chuťovka k pivu i sklence vína. Zároveň se skvěle hodí jako…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Křupavé topinky jsou bohatě obložené šťavnatou masovou směsí plnou výrazných chutí a aromatických koření. Tento pokrm je ideální pro rychlou večeři nebo jako sytý…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo a necháme zezlátnout cibuli nasekanou nahrubo. Přidáme…
Výborný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžete na sladkokyselém zelném salátu pochutnat i…
Pokud máte rádi pikantní jídlo, tento salát musíte mít v lednici. Jak vidíte dle názvu, je skutečně léty prověřený. Výborně se hodí k letnímu grilování s přáteli, k…
Zdravou brokolici bychom měli jíst častěji v jakékoliv podobě. Tento pikantní pokrm doplněný těstovinami je rychlý, na přípravu nenáročný a ve výsledku nejen dobrý, ale…
Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj.…
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale…
Skoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás…
Plněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Guláš, který se obejde bez míchání, je praktický recept pro chvíle, kdy není čas stát u sporáku. Vše se připraví v jednom pekáčku, vloží do trouby a nechá pomalu péct.…
Kuřecí minutkový guláš je vskutku rychlý a snadný na přípravu. Hodí se jak na oběd, tak i na večeři. Šťavnaté maso a kapie spolu s feferonkami vytvoří chutný gulášek,…
Pokud máte rádi topinky, připravte si k nim tuhle skvělou pomazánku z pečené dýně. Nebojte se přidat dostatek česneku a feferonky, tahle pomazánka má mít říz. Pokud…
Salám, cibule a zelenina v lehce kyselém nálevu jsou ideálním pohoštěním k pivu. Pokud si vyhrajete s vykrajováním salámu a zeleniny, budou utopenci vypadat jako malé…
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i…
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…