Guláš z jeleního masa
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu doporučuji domácí houskový knedlík.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 218 kJ / 2 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,23 g |
Tuky | 120,78 g |
Vláknina | 37,90 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 76,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek rozmačkáme.
Krok 3: V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostky nakrájený špek, který necháme zvolna škvařit.
Krok 4: Přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme hezky do tmavě hněda.
Krok 5: Až má cibule tu správnou barvu, přihodíme do hrnce rozmarýn, bobkový list a nakrájené maso. Zprudka opečeme, ať se maso zatáhne a koření rozvoní.
Krok 6: V hmoždíři rozdrtíme nové koření, jalovec, pepř a přidáme k orestovanému masu.
Krok 7: Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni do změknutí masa.
Krok 8: Když je maso téměř měkké, podlijeme ho červeným vínem, přidáme loupaná rajčata a dusíme do měkka.
Krok 9: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z jeleního masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2oP
Moje poznámka
Guláš z jeleního masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2oP
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 23 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno 23. 1. 2025 17:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 2 hodinami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 4 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 4 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 4 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 7 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 7 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 7 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 8 hodinami
Tématické fráze:
výborný jelení guláš,
jelení maso recepty,
jeleni gulas,
jelení maso,
jelení guláš recept,
jelení guláš top,
jeleni gulas videorecept,
jelení maso recept,
vynikající jelení guláš,
recepty na jelení maso,
jelení guláš na pivě,
recept na jelení maso,
jelení guláš video,
recept jelení maso,
recepty jelení maso,
jeleni gulas recepty,
recept jeleni gulas,
recept na jelení guláš,
recept jelení guláš se zeleninou,
jelení guláš se zeleninou
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
pepř celý,
rozmarýn,
feferonka,
víno červené,
vývar hovězí,
slanina,
sůl,
rajče loupané,
sádlo
Komentáře (19)