Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Máte v rodině jedlíky a nevíte jakou drobností je obdarovat na Vánoce nebo na narozeniny? Ideální volbou jsou jedlé dárky. Hermelín, plněný směsí šunkového salámu,…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Pokud potřebujete připravit pro návštěvu malé pohoštění, nebo jen tak něco pikantního k večeři u televize, zkuste tyhle malé topinky, které můžete připravit jak z chleba…
Úrodu čerstvé domácí zeleniny rádi zpracováváme do různých zavařenin, které pak v zimě s radostí využíváme. Z cuket, paprik a mletého masa můžeme vykouzlit oblíbené…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Tatarák můžeme připravit v několika verzích, masový, zeleninový, sýrový či houbový. Pro sváteční večery můžeme připravit i lososový, kde jemnou chuť masa doplňují kapary…
Neobvyklou kombinaci těstovin najdete v tomto receptu. Jsou bez masa, za to však plné zeleniny a hub. Houby s brokolicí doplní mrkev a kdo má rád pikantní, může přidat i…
Zdravá a výživná snídaně, svačina nebo večeře, to všechno může být cuketa s vajíčky. Rajčata a cuketu podusíme na cibulce, ochutíme feferonkami a česnekem, přimícháme…
Zavařené houby v láku jsou osvědčenou klasikou, díky které si můžete chuť lesa vychutnat kdykoliv během roku. Sladkokyselý nálev dodá houbám výraznou chuť - skvělé jako…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek,…
Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko,…
Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Zapráším mletou paprikou. Přidám…
Nejprve si připravíme salsu - nadrobno pokrájíme všechny suroviny (kdo chce klasickou salsu, vynechá fetu) a dáme do mixéru. Rozmělníme na kaši. Dáme vychladit. …
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtiny a česnek na plátky. Vložíme do nádoby PH, přidáme ostatní…
Pokud máte rádi utopence, máme pro vás dietnější verzi z lyonského salámu. Výhodou je rychlejší proležení, salám je nakrájený na menší kousky a naplněný cibulí, česnekem…
Nejdříve připravíme nálev: vodu a ocet přivedeme k varu. Přidáme Deko, olej, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 minut. Po vypnutí přidáme cibuli nakrájenou…
Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše rozdusíme. Pomixujeme ponorným mixérem a ještě hodinu, za stálého míchání, vaříme a odpařujeme. Pak naplníme do…
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme…
Všechny suroviny nakrájíme na kostky, spojíme vejci a utvoříme hmotu, ze které tvarujeme bochánky, které balíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v horkém…
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně…