Lahůdkový guláš

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 1-1,5 hodiny 4 porce Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

600 g hovězího masa(předního, nebo kližky)
500 g cibule i víc
trochu sádla
1 feferonka
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce majoránky
1/2 kostky masoxu(nemusí být)
pepř
sůl
Na ozdobu:
na každou porci 1 lžíce zakysané smetany(nebo tatarské omáčky)
nakrájený pórek na kolečka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku.

  2. Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy.

  3. Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.

Poznámka

Recept jsem našla ve Velké kuchařce a jen trošíčku jsem ho poupravila.

Podávala jsem k tomu Penne Rigate a někdo měl k dispozici i knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahůdkový guláš

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Karla:Karličko, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    Dobrota:-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vláďa: to mám radost, že chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Vláďa Vláďa(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes vyzkoušel tento receptík a :yes:. Jen místo mouky na zahuštění používám malinko škrobu, ale výborný gulášek. Jen se po něm zaprášilo.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    rene artois:René, každý podle své chutě a ta tatarka je tam jako možnost;-), já tam mám zakysanou smetanu, ale jestli sis přečetl komentáře, tak ta tatarka je docela dost chválená a hlavně u těch, co to jedli:yes: Už si to někdy vyzkoušel:-? Až vyzkoušíš, mimo jiné poznáš, že jak moc je recept podle tebe pokažený:-p Pak teprve spravedlivě hodnoť:-!;-)

    Odpovědět

  • rene artois rene artois(neregistrovaný)

    xxx:tatarka do guláše, tak to je teda mazec! ale každy si to udělá tak, jak mu to chutná, ovšem podle mně to už není guláš ale něco pokažené tatarkou:-) takže dobrou chuť

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    xxx(neregistrovaný), děkuji za možnosti z krůtího masa, které máme mimochodem moc rádi a taky by mne zajímalo, kdo se to skrývá pod nickem "xxx":-?šikovný kuchařík:yes:bylo by fajn, kdyby ses odtajnil......:-D

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    Jani ten guláš je moc pěknej a pro někoho kdo nemá rád hovězí tak ať zkusí krůtí maso, s tímto gulášem jsem vyhrál před 6 lety eurogastro;-), krůtí stehení maso, žampiony, je to bomba a trochu rychlejší než hovězí. jinak tatarka do guláše je fakt delikatesa, u nás jsme tomu řikali Flamendr guláš:-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Bibinko, kde me zase utekla tahle dobrota????:yes::-D:-p Mimochodem, krasny talir.....

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Miszo, dík za pěknou fotečku:-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Bibinko:-) dělám stejnou omáčku jako je tato, jen ji dělám se špagetami. Do omáčky dávám chilli papričku a libeček. Ke konci ji zahušťuji jíškou a jemně dosladím. Když nemám hovězí, klidně použiji kuřecí nebo vepřové. Ale z hovězího je to nejlepší;-) Dávám ti bodíka +14 a přidávám fotku:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já také nevím:-?, ale pokud je to tajné, tak "pardónek":-!:-(( Gulášek vypadá moc hezky a je určitě :-p, ale u nás domá se hovězí nepoužívá,(ale to jsem zavedla já:-!), tak nevadí, kdo rád vaří - tak si určitě pochutná:-!:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Allis máš vysvětlení v soukromé poště:-D

    Odpovědět

  • allis allis

    děvčata nevědí, respektive děvče neví :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pepíno, jasně že vyzkouším, mám ráda všelijaké změny a ráda zkouším nové věci;-) a už jsem byla chválená i za tento a hodně, tak uvidím, co to bude dělat s tvou vychytávkou. Tento se zase jmenoval Labužnický, ale ten název nenávidím(děvčata ví proč), tak jsem ho přejmenovala na Lahůdkový:-D:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: lahudkovy gulas guláš s tatarkou guláš flamendr hovězí přední guláš guláš hovězí přední hovězí přední krk recept hospodský guláš hovězí guláš flamendr hospodský hovězí guláš guláš z hovězího předního masa guláš se špagetami flamendr gulas hovězí přední krk recepty hovězí guláš z předního hovězí gulá- lahůdkový porce masa na guláš vlada hruska gulase hovezi predni krk gulas pokažený guláš hovězí guláš se špagetami

Zapomněl/a jsem heslo