

Lahůdkový guláš
Suroviny 4 porce
- 600 g hovězího masa(předního, nebo kližky)
- 500 g cibule i víc
- trochu sádla
- 1 feferonka
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1/2 kostky masoxu(nemusí být)
- pepř
- sůl
- Na ozdobu:
- na každou porci 1 lžíce zakysané smetany(nebo tatarské omáčky)
- nakrájený pórek na kolečka
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku.
Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy.
Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla ve Velké kuchařce a jen trošíčku jsem ho poupravila.
Podávala jsem k tomu Penne Rigate a někdo měl k dispozici i knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lahůdkový guláš
-
Karla:Karličko, jsem ráda, že chutnalo
-
Dobrota
-
Vláďa: to mám radost, že chutnalo
-
Tak jsem dnes vyzkoušel tento receptík a
. Jen místo mouky na zahuštění používám malinko škrobu, ale výborný gulášek. Jen se po něm zaprášilo.
-
rene artois:René, každý podle své chutě a ta tatarka je tam jako možnost
, já tam mám zakysanou smetanu, ale jestli sis přečetl komentáře, tak ta tatarka je docela dost chválená a hlavně u těch, co to jedli
Už si to někdy vyzkoušel
Až vyzkoušíš, mimo jiné poznáš, že jak moc je recept podle tebe pokažený
Pak teprve spravedlivě hodnoť
-
xxx:tatarka do guláše, tak to je teda mazec! ale každy si to udělá tak, jak mu to chutná, ovšem podle mně to už není guláš ale něco pokažené tatarkou
takže dobrou chuť
-
xxx(neregistrovaný), děkuji za možnosti z krůtího masa, které máme mimochodem moc rádi a taky by mne zajímalo, kdo se to skrývá pod nickem "xxx"
šikovný kuchařík
bylo by fajn, kdyby ses odtajnil......
-
Jani ten guláš je moc pěknej a pro někoho kdo nemá rád hovězí tak ať zkusí krůtí maso, s tímto gulášem jsem vyhrál před 6 lety eurogastro
, krůtí stehení maso, žampiony, je to bomba a trochu rychlejší než hovězí. jinak tatarka do guláše je fakt delikatesa, u nás jsme tomu řikali Flamendr guláš
-
Bibinko, kde me zase utekla tahle dobrota????
Mimochodem, krasny talir.....
-
Miszo, dík za pěknou fotečku
-
Bibinko
dělám stejnou omáčku jako je tato, jen ji dělám se špagetami. Do omáčky dávám chilli papričku a libeček. Ke konci ji zahušťuji jíškou a jemně dosladím. Když nemám hovězí, klidně použiji kuřecí nebo vepřové. Ale z hovězího je to nejlepší
Dávám ti bodíka +14 a přidávám fotku
-
Já také nevím
, ale pokud je to tajné, tak "pardónek"
Gulášek vypadá moc hezky a je určitě
, ale u nás domá se hovězí nepoužívá,(ale to jsem zavedla já
), tak nevadí, kdo rád vaří - tak si určitě pochutná
-
Allis máš vysvětlení v soukromé poště
-
děvčata nevědí, respektive děvče neví
-
Pepíno, jasně že vyzkouším, mám ráda všelijaké změny a ráda zkouším nové věci
a už jsem byla chválená i za tento a hodně, tak uvidím, co to bude dělat s tvou vychytávkou. Tento se zase jmenoval Labužnický, ale ten název nenávidím(děvčata ví proč), tak jsem ho přejmenovala na Lahůdkový