Hovězí kližka á la Krkovička s kedlubnovým zelím

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 80-90 minut 4 porce Hovězí maso 2 názory

Suroviny

2 pláty kližky
morkovou kost (dohromady cca 800 g)
3 PL sádla
3 střední cibule
2 slovenské papriky
7 malých žampiónů
10 cherry rajčátek
1 PL sladké papriky
sůl
pepř
kmín
koření na steaky (míchám si své)
1 dcl červené víno
hovězí vývar
Zelí:
1 velký kedluben i s listím (ne gigant)
5 dkg uzeného bůčku
1 PL oleje
1 PL vinného octa
1 stroužek česneku
1 feferonka
kousek másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky nakrájenou cibuli a papriku, restujeme do tmava, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka, podlijeme vínem a mírně vývarem a dáme žampiony.

  2. Dusíme v troubě cca 40-50 minut, dalších cca 20-30 minut na 220°C odkryté do měkka. Pokud je potřeba mírně podlijeme a dochutíme pepřem a solí.

  3. Zelí:
    Na oleji mírně orestujeme na malé kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme nakrájený kedluben i s listím na tenké proužky a chvíli restujeme, osolíme, opepříme, přidáme vinný ocet, trochu vody a 10-20 minut podusíme. Na konec necháme odpařit trochu tekutinu, přidáme máslo a našprtaný česnek. Vše promíchat a nechat pod pokličkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 502 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka á la Krkovička s kedlubnovým zelím

Tématické fráze: hovězí kližka hovězí kližka recepty recepty na hovězí z kližky hovězí klížka - recepty recepty z hovězí kližky hovězí kližka recept hovězí s kedlubnovým zelím krkovice recept pečení krkovičky a hovězí dohromady kedluben gigant recepty

Zapomněl/a jsem heslo