Kaťák z kuřecích stehen

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

500 g vykostěná kuřecí stehna
100 g špeku
1 střední cibule
1 ks červená kapie
1 PL dijonské hořčice
2 PL kečupu (používám jen domácí)
1 feferonka
2 stroužky česneku
2 kyselé okurky
vývar
1 dcl bílého vína (červeného vína)
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném špeku zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky a přidáme na jemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.

  2. Přidáme kapii, hořčici, kečup, česnek, zázvor, fefe a ještě mírně orestujeme. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme vínem, dle potřeby vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Zredukujeme na požadovanou hustotu a přidáme na hrubo nakrájené okurky. Necháme jen probublat.

Poznámka

Na závěr přidám vždy mou oblíbenou sojovou omáčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 668 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kaťák z kuřecích stehen

Tématické fráze: kaťák katak recept recept na katak kuřecí stehna recept kuřecí stehna recepty katak z kuřecího masa kuřecí stehna vykostěná kuřecí stehna recepty recept z kuřecích stehen katak recepty příprava kuřecích stehen recept s kuřecích stehen kuřecí ragú recepty z kurecich stehen vykoštěné kuřecí stehna recept recept na vykoštěná kuřecí stehna jak udělat katák recept na přípravu kuřecích stehen katak s kurecim masem katák z kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo