Kaťák z kuřecích stehen

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut 3 názory

Suroviny 4 porce

500 g vykostěná kuřecí stehna
100 g špeku
1 střední cibule
1 ks červená kapie
1 PL dijonské hořčice
2 PL kečupu (používám jen domácí)
1 feferonka
2 stroužky česneku
2 kyselé okurky
vývar
1 dcl bílého vína (červeného vína)
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném špeku zprudka orestujeme maso pokrájené na nudličky a přidáme na jemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět.

  2. Přidáme kapii, hořčici, kečup, česnek, zázvor, fefe a ještě mírně orestujeme. Osolíme a opepříme. Promícháme a zalijeme vínem, dle potřeby vývarem a dusíme do změknutí masa.

  3. Zredukujeme na požadovanou hustotu a přidáme na hrubo nakrájené okurky. Necháme jen probublat.

Poznámka od kuchařky

Na závěr přidám vždy mou oblíbenou sojovou omáčku.

Komentáře k receptu Kaťák z kuřecích stehen

Tématické fráze: kaťák katak recept recept na katak kuřecí stehna recepty recept z kuřecích stehen kuřecí stehna kuřecí stehna recept katak z kuřecího masa recepty z kurecich stehen vykostěná kuřecí stehna recepty katak recepty příprava kuřecích stehen recepty kaťak jak udelat kureci stehna recept s kuřecích stehen kuřecí ragú vykoštěné kuřecí stehna recept recept na vykoštěná kuřecí stehna jak udělat katák recept na přípravu kuřecích stehen