Zapečený Gotthaj

Ostatní Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Ostatní Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Suroviny 6 - 8 porcí

600 g salámu Gothaj
400 g Uhlířského kabanosu
1 Čabajská klobása
1,5 větší cibule
6 stroužků česneku
1 paprika bílá
1 feferonka červená asi 30 g
250 ml Cikánské omáčky
0,5 l piva (tmavého ležáku)
100 ml kečupu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.

  2. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru.

  3. Salám gotthaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu.

  4. Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu.

  5. Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem.

  6. Pečeme na asi 170°C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky.

Poznámka od kuchařky

Úžasně to voní!!!

http://www.facebook.com/pages/Bread-and-pastries/2...

Komentáře k receptu Zapečený Gotthaj

  • Gabina Gabina

    Ivulinko, cikánská omáčka je třeba tady http://www.hame.cz/katalog/otma/detail/?productId=...

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    receptík se mi zamlouvá, ani u nás feferonky nefrčí, ale i bez nich nám to postačí;-)4.bodík posílám:yes:

    ivuli:-K cikánská omáčka jakou já znám je ochucená - dovolím si ji přirovnat svou konzistencí ke kečupu...s kousky zeleniny jako je rajče, cibule, paprika...

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc hezká inspirace na rychlé, jednoduché a chutné jídlo, ukládám a vyzkouším:yes:
    Akorát nevím co je cikánská omáčka a nefandíme feferonkám, ale s tím si už nějak poradím:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Hezké fotky.:yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    clupmi ale já tě chválím!!:-p, vypadá to opravdu dobře!:-* Možná bych sehnala i nějaký kabanos podobný uhlířskému, s názvy je někdy potíž. Gothaj taky. V marketech stojí za prd, ale máme tady takový malý obchůdek a tam ho mají vynikající, určitě z jiného zdroje. Ty uzeniny už nejsou, co bývaly, co naděláme.;-):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Fakt je, že když vás nikdo nepochválí, musíte se pochválit sami. Ale také se říká, že samochvála smrdí. Jenže já si nemůžu pomoct. Byl jsem první, kdo to ochutnal a fakt jsem dlouho nic tak dobrého nejedl. Přesto, jak říká Ivina máme v chuťové paměti zafixovanou trochu jinou chuť původních surovin.

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Určitě by to mohlo být dobré,ale v době kdy se ještě Gothaj a kabanos dal jíst.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To vypadá tak móc jedle:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečený gothaj zapečený kabanos kabanos na pivu kabanos na pivě cikanska omacka kabanos s cibulí kabanos s kečupem gothaj zapeceny zapečený gothaj v bramboráku zapečený kabanos recepty kabanos na černém pivu zapečený gothaj s nivou a cibulí recepty kabanos, cibule kečup kabanos recepty co se zbytky kabanusu čabajská klobása recepty s gothaj v bramboraku gothaj v bramboráku gothaj zapečený v bramboráku godhaj zapeceny v bramboraku