Květák na divoko

EvaHora Kuchař: EvaHora

Doba přípravy: 70 min 6 - 8 porcí Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

1 květák
300 g uzeného masa
5 vajec
150 g strouhaného sýra 45%
100 ml smetany
30 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 feferonka
sůl
pepř
1 lžička indického karí (nebo špetka muškátu)
1 bobkový list
2 zrnka nového koření
6 zrnek pepře
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák ovařit v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem asi 10 min.

  2. Nakrájet květák na kousky, uzené maso na kostičky, feferonku nadrobno.
    Promíchat s cca 100 g strouhaného sýra, osolit, opepřit.

  3. Vejce, smetanu a karí (nebo muškátový květ či oříšek) rozšlehat.

  4. Pekáček vymastit olivovým olejem, pokrýt květákovou směsí.

  5. Zalít rozšlehanou smetanou s kořením, posypat zbytkem sýra.

  6. Poklást povrch lístky másla.

  7. Zapéct asi 50 min. při 180°C.

Poznámka

Obměny koření jsou samozřejmě vítané podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák na divoko

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: květak na divoko

Zapomněl/a jsem heslo