Hraška zavářka
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme 4 vrchovaté pol. lžíce HRAŠKY, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce vody. Rukou vypracujeme kašovité těsto. Hovězí vývar přivedeme k varu, vsypeme zeleninu. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme 4 vrchovaté pol. lžíce HRAŠKY, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce vody. Rukou vypracujeme kašovité těsto. Hovězí vývar přivedeme k varu, vsypeme zeleninu. Po…
Polévka: Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přimáčkneme česnek, až se rozvoní, přisypeme 1 PL mouky, krátce orestujeme a přilijeme vývar nebo vodu a kostku…
Postup přípravy receptu Dáme si vařit vývar, do kterého přidáme dva stroužky prolisovaného česneku a osolíme. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sójových…
Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku…
Připravíme omáčku: Na pánev dáme olej a necháme rozvonět česnek. Přidáme hoisin omáčku, med, tmavou sójovou omáčku, chilli omáčku, špetku soli, zeleninový vývar a…
Brambory oloupu, nastrouhám na struhadle nahrubo a vymačkám. Přidám k nim Hrašku, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, kmín, hladkou mouku a postupně přiliji mléko.…
Chřest je skutečný poklad jarní kuchyně. I když jeho sezóna netrvá dlouho, nabízí nepřeberné množství možností k úpravě. Jednou z těch nejjednodušších je jemná…
Připravujete-li například uzené maso k pečení a po předvaření vám zbyl uzený vývar a trocha masa, máte základ na tuto skvělou polévku. Stačí dosmažit palačinky na…
Kuřecí řízky v marinádě obalované v hrachové směsi jsou netradičním, ale překvapivě lahodným zpestřením jídelníčku. Maso získá po opečení zlatavou krustu bez nutnosti…
Kuřecí řízky v marinádě obalované v hrachové směsi jsou netradičním, ale překvapivě lahodným zpestřením jídelníčku. Maso získá po opečení zlatavou krustu bez nutnosti…
Šmakoun na hříbkách je lehký a výživný pokrm s klasickou chutí. Orestovaný šmakoun s cibulkou, zeleninovým vývarem, smetanou a kapkou láku z okurek vytváří jemnou omáčku…