„Candle sauce”

Suroviny 4 porce

500 g hovězí mleté maso
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
1 l vývaru
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
150 g bílého jogurtu
1/2 citrónu
2-4 lžíce směsi Hraška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si osolíme, opepříme a uděláme z něj mini karbanátky, které na pánvi zprudka zatáhneme po obou stranách. P

  2. řendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě při 200°C cca 10-15 minut.

  3. Zatímco se maso peče, tak si na výpeku necháme zesklovatět cibuli.

  4. Přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu.

  5. Restujeme a mícháme, dokud nezačne zlátnout.

  6. Poté zalijeme nejlépe horkým vývarem, přidáme koření a pod pokličkou dusíme 10min, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se.

  7. Vyndáme koření, odstavíme z plotny a omáčku propasírujeme (nebo rozmixujeme).

  8. Vrátíme na plotnu, opatrně vmícháme jogurt, dle chuti zakápneme citrónovou šťávou, případně osladíme cukrem.

  9. Osolíme, opepříme. Hustotu omáčky mám pokaždé jinou dle velikosti zeleniny, takže dle potřeby zahustíme hraškou a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Jak už jsem zmínila v dopoledním receptu na blogu, k českým omáčkám neodmyslitelně patří knedlík. No a když už mám ten knedlík, tak by se hodil recept i na nějakou tu omáčku. Dnešního názvu se nelekejte. Jelikož klasická svíčková má vymezené hranice, proč se tak nazývá, já jsem pro svou upravenou verzi tohoto pokrmu použila název z pořadu Peklo na talíři, kde pan Vaněk ukazuje, jak my Češi překládáme svá jídla do angličtiny :D

Komentáře k receptu „Candle sauce”

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Majka8: My máme červené maso jen málokdy, takže si chceme vychutnat čistou chuť toho masa, ale samozřejmě si do něj můžete přidat libovolné koření, bylinky atd.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Podobně tvořila moje tchýně,jen víc ingrediencí dávala do mletého masa.Je to nezapomenutelné jídlo,vařila ho při mé první návštěvě pod názvem Vídeňský biftek:-D koukala jsem na to jako telátko,čekala jsem naprosto jiné jídlo,ale chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Kaja: Ale jelikoz to neni svickova na smetane ani nahodou (uz jenom diky jogurtu), "Candle sauce" je perfrktni, hodne "ftipne", vystizne a jak rika MiskaCZ a pan Vanek, tak to nejak opravdu funguje, obcas i zde, bohuzel.

    Odpovědět

  • Kája Kája(neregistrovaná)

    Název "svíčková" - z doby existence cechů. Tovaryši dostávali na závěr týdne ke společné večeři takto upravené hovězí maso. Večeřeli při svíčkách. Odtud název.
    K překladu - svíčková na smetaně - (roast) sirloin in (sour) cream sauce.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na svíčkovou v angličtině svickova na smetane vanek svickova recept v anglictine recepty v angličtině recept v angličtině recepty jídel v angličtiny recept svíčková v angličtině rajská omáčka v angličtině houbovka podle vanka sauce candlesauce recepty v překladu do angličtiny svíčková na smetaně překlad do angličtiny angličtina jídlo recept sauce na hovězí maso recepty v angličtině + překlad svíčková recept v v angličtině sauce na maso recept na rajskou v angličtině recept do angličtiny