„Candle sauce”
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 408 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,98 g |
Tuky | 27,67 g |
Vláknina | 25,82 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 974 mg |
Sůl | 2,97 g |
Sacharidy | 60,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Jak už jsem zmínila v dopoledním receptu na blogu, k českým omáčkám neodmyslitelně patří knedlík. No a když už mám ten knedlík, tak by se hodil recept i na nějakou tu omáčku. Dnešního názvu se nelekejte. Jelikož klasická svíčková má vymezené hranice, proč se tak nazývá, já jsem pro svou upravenou verzi tohoto pokrmu použila název z pořadu Peklo na talíři, kde pan Vaněk ukazuje, jak my Češi překládáme svá jídla do angličtiny :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2014 05:48
Majka8: My máme červené maso jen málokdy, takže si chceme vychutnat čistou chuť toho masa, ale samozřejmě si do něj můžete přidat libovolné koření, bylinky atd.
8. 6. 2014 23:46
Podobně tvořila moje tchýně,jen víc ingrediencí dávala do mletého masa.Je to nezapomenutelné jídlo,vařila ho při mé první návštěvě pod názvem Vídeňský biftek koukala jsem na to jako telátko,čekala jsem naprosto jiné jídlo,ale chutnalo
8. 6. 2014 14:33
Kaja: Ale jelikoz to neni svickova na smetane ani nahodou (uz jenom diky jogurtu), "Candle sauce" je perfrktni, hodne "ftipne", vystizne a jak rika MiskaCZ a pan Vanek, tak to nejak opravdu funguje, obcas i zde, bohuzel.
8. 6. 2014 13:45
Název "svíčková" - z doby existence cechů. Tovaryši dostávali na závěr týdne ke společné večeři takto upravené hovězí maso. Večeřeli při svíčkách. Odtud název.
K překladu - svíčková na smetaně - (roast) sirloin in (sour) cream sauce.
K překladu - svíčková na smetaně - (roast) sirloin in (sour) cream sauce.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 15 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 37 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na svíčkovou v angličtině svickova na smetane vanek svickova recept v anglictine recepty v angličtině recept v angličtině recepty jídel v angličtiny recept svíčková v angličtině rajská omáčka v angličtině houbovka podle vanka sauce candlesauce recepty v překladu do angličtiny svíčková na smetaně překlad do angličtiny angličtina jídlo recept sauce na hovězí maso recepty v angličtině + překlad svíčková recept v v angličtině sauce na maso recept na rajskou v angličtině recept do angličtiny
Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, jogurt bílý, citron, hraška
„Candle sauce”
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVOl
4 názory