Zapečená krkovička s pikantní hraškou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi. Maso zlehka naklepeme, nařízneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi. Maso zlehka naklepeme, nařízneme…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, sůl, pepř a prolisovaný česnek.Chvilku restujeme, pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a dusíme do změknutí…
Fazole uvaříme ve vývaru do měkka.Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, zahustíme Hraškou a povaříme.Nakonec dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném tuku. Zalijeme vývarem a vaříme ne úplně do měkka . Okořeníme, přidáme nudle, bylinky, případně tu kari…
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky a dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Hokaido loupat nemusíme, slupka změkne.Na pánvičce…
Květák dobře omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Dáme nad páru na chvíli změknout. Bramboru oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme,…
Na másle zpěníme pokrájenou šalotku. Přidáme omytou, na kostičky pokrájenou salátovou okurku, pokrájená rajčátka a polovinu omyté petrželky. Orestujeme, přidáme hrašku,…
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a s omytými cherry rajčátky dáme povařit doměkka. Rajčátka po změknutí vyjmeme. Přidáme sůl, pepř, drcený kmín.Ke konci vaření…
Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit.…
Kapustičky opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody na 5-7 minut.Hrašku přichystáme podle návodu na sáčku. Zhruba ze 100 g Hrašky a 150 ml vody umícháme…
Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky,…
Do hrnce vložíme dvě polévkové lžíce másla a necháme rozpustit, omytou brokolici rozebereme na malé růžičky, přidáme omytý pokrájený pórek a stonky řapíkatého celere.…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.Než květák oschne,…
Do mléka nasypu Hrašku, přidám med, sůl, prášek do pečiva a pomalu sypu hladkou mouku a míchám, až dosáhnu konzistence palačinkového těsta.Sběračkou liji těsto na pánev…
Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku…
Připravíme omáčku: Na pánev dáme olej a necháme rozvonět česnek. Přidáme hoisin omáčku, med, tmavou sójovou omáčku, chilli omáčku, špetku soli, zeleninový vývar a…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Chřest je skutečný poklad jarní kuchyně. I když jeho sezóna netrvá dlouho, nabízí nepřeberné množství možností k úpravě. Jednou z těch nejjednodušších je jemná…
Přírodní vepřové maso na pórku s dýní a mrkví je vhodné pro bezlepkovou dietu nebo na odlehčení jídelníčku. Tamari omáčka dává vepřovému masu skvělou chuť a limeta…
Vyzkoušejte odlehčenou verzi cuketových placiček. Jsou pečené v troubě, zahuštěné Hraškou a v receptu není použita žádná uzenina. Chutnají teplé i studené. Podávat je…
Máte rádi bramboráky? Tyto jsou upečené v troubě, omaštěné sádlem a kromě brambor v nich najdete celer, kousky anglické slaniny, hermelín a také medvědí česnek. Chutná a…
Klasicky zpracuji na vále suroviny v těsto, nechám rozležet hodinu a víc v chladu, na vále prohnětu, vyválím silnější - 5 mm plát. Vykrajuji tvary, peču na pečicím…