Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 281 kJ / 2 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 345,44 g |
Tuky | 81,77 g |
Vláknina | 13,36 g |
Cholesterol | 1,60 g |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 55,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa.
Krok 2: Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme.
Krok 3: Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs.
Krok 4: Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet.
Krok 5: Náplň nám z nich tak nebude vytékat. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev.
Krok 6: Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpečku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpečkem přidáme do hrnce ke kotletám.
Krok 7: Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách.
Krok 8: Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby.
Krok 9: Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 2. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná kotleta pivovarského sládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8Yk
Moje poznámka
Plněná kotleta pivovarského sládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8Yk
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 4 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
kotleta,
plněná kotleta,
plněné kotlety,
plněné kotlety recepty,
recept na plněné kotlety,
pivovarský vepřový plátek,
kotleta plněná,
plněná kotleta recept,
pivovarský plátek,
plněná vepřová kotleta,
pivovarske platky,
plnene kotlety nadivkou,
pivovarský vepřový kotlet,
l sládek,
pivovarský kotlet,
plněna kotleta plátky,
plnena kotleta top,
recept na kotletu,
plněné vepřové kotlety,
pivovarská kotleta
Suroviny:
kotleta vepřová,
vejce,
šunka,
cibule,
pivo světlé,
hraška,
česnek,
nať petrželová,
olej slunečnicový,
sůl,
pepř tří barek
Komentáře (12)