Cauliflower "hotwings" (marinovaný květák)

Suroviny

květák
hraška na obalování
voda
sůl & pepř
kukuřičná strouhanka
Na marinádu:
1/2 hrnku sweet chilli omáčky nebo trošku srirachy
2 pl kečupu
2 pl oleje
sůl & pepř
chilli koření
1/2 pl octu
stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

  2. Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.

  3. Než květák oschne, tak uděláme z hrašky těstíčko na obalování a to tak, že přidáme vodu a rozmícháme do konzistence řidší hořčice.

  4. Květák poté obalíme v těstíčku z hrašky a v kukuřičné stouhance.

  5. Pečeme zhruba 25 minut, v polovině pečení květák obrátíme, aby se opekl z obou stran.

  6. Po upečení je květák moc dobrý a i bez marinády bych se nebála ho naservírovat na oběd.

  7. Na marinádu smícháme všechny ingredience.

  8. Květák po 25 minách vytáhneme z trouby a ze všech stran na něj napatláme marinádu.

  9. Vrátíme ho do trouby ještě na cca 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Celý tento oběd byl takový zbytkový, však to znáte. Skvělě se k hotwings hodily pečené batáty, tempeh a dip z guacamole.

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Komentáře k receptu Cauliflower "hotwings" (marinovaný květák)

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Pečieme "na sucho"? Úplne bez použitia oleja, ani nepostriekať olejom? Dík.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    casino: https://veganheaven.org/recipe/cauliflower-hot-wings-with-vegan-aioli/ ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No a z nepředvařeného, tedy z NEVYVAŘENÉHO, qvětáku by to nešlo? ;-)

    Odpovědět

  • dvori dvori

    Super recept, moc pěkné fotky a název se taky povedl. :yes: :-K Je škoda, že lidé hledají ve všem jen chyby :-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    cathleen: Tak to rozhodně nedělám, skáčou mi na obrazovku samy! Bohužel. :no:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Dajda: přeji hodně úspěchů a příjemně stráveného času při procházení zdejších receptů a hledání cizojazyčných názvů:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    cathleen: Milá cathleen, a proč nemůžeme používat v gastronomii české pojmy, když je máme k dispozici? Vždyť je to stále dokola: hotwings, Gemüsesalat, spaghetti ....... Někde to sedí, ale často to spíše vypadá, jako když se za češtinu stydíme, nebo ji možná ani pořádně neumíme :-(() - kolikrát tu zaznělo, že to je dobré jenom do jazykových kroužků! Přitom je český jazyk ve srovnání s některými jinými velmi bohatý a dovede jemně vyjádřit, co jiné jazyky nedovedou.

    hosta: Suma sumarum přiznáváte, že je název trochu komický, a zachraňuje se to angličtinou.
    Ano, neudělám s tím nic, autor má právo nazvat si recept, jak chce, ale neberte mi prosím právo se k tomu vyjádřit. :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Dajda: Název, který by byl podle tvé logiky, by asi měl znít ""Pálivá křidélka" z květáku". To je, myslím, daleko víc zavadějící, až komické. A proto, že název receptu je plně v gesci autora, s tím neuděláš nic ty, ani já, tak nemá asi cenu o tom polemizovat.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Dajda: protože je to dost často v gastronomii používaný výraz (název receptu)? Protože si autor může nazvat recept tak, jak uzná za vhodné? Tenhle název podle mne vůbec nevadí - a nejen proto, že je v uvozovkách, tedy "jako". V závorce se uvádí, že jde o marinovaný květák - kdo bude chtít, najde recept podle toho.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hosta: Jistě, proč ne. Ale proč ta angličtina? Já zase jednou nevím, zda jsme v Anglii, USA nebo v Čechách:-! Kromě toho ten český ekvivalent je zavádějící - ne každý umí dobře anglicky.
    Na druhé straně: Zkuste si zmíněný ananasový dort bez ananasu udělat. Když ho necháte správně uležet, nebudou Vám Vaši strávníci věřit, že tenhle moučník ananas niky neviděl! A ani ho nemusíte nazývat "pineapple cake". :-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Dajda: Dala jsem při aktivaci do uvozovek, tak proč ne - pro vegany;-), je mezi veganskými recepty. Asi stejně, jako různé zeleninové pizzy či carpaccia:-). Asi stejně, jako tvůj ananasový dort bez ananasu;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Hotwings? :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na obalovany květák s kukuricnou strouhankou kvetak pro vegany marinovaný květák z trouby obalovaný květák pro vegany pečeny kvetak v troubě vegan recept pečený květák marinovaný vegan kridylka z kvetaku marinované batáty jak správně obalit květák pečený kvetak pro vegany pri kolika stupnu se smazi květák křidýlka hotwings recepty marinovaný pečený květák