Slovenská vánoční kapustnica
Recept ještě nebyl hodnocenSlovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub, uzeného masa a klobásy, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, však…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 774 kJ / 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,90 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub, uzeného masa a klobásy, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, však…
Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…
Maso si očistíme a nakrájíme na stejné kousky. Česnek ošistíme a nakrájíme na plátky. Kousky masa dáme do misky, zasypeme 3 kl kořením na zvěřinu, zalijeme 1 pl oleje,…
Maso nakrájíme na kostky asi jako na guláš, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na sádle do zlatova. Maso vyjmeme.Do výpeku přidáme máslo a necháme na něm mírně…
Zvěřina je oblíbená díky své výrazné chuti i vůni. Jemná a šťavnatá bažantí prsa připravíme velmi snadno a můžeme je podávat s lahodnou hříbkovou smetanovou omáčkou a…
Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené…
Starý krajový recept na variaci bramborové polévky. Sádla na jíšku bylo tehdy škoda, tak aby zasytila, jsou do ní kromě brambor a hub zavařeny i nočky. Dnes takové…
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Sušené hříbky napěchujeme (dala jsem jich hodně) do hrnku o objemu 500 ml, zalijeme studenou vodou a necháme odstát (nechala jsem přes noc).Maso nakrájíme na sousta,…
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Hřiby dáme do vody a necháme je namočené do druhého dne.Stehno rozkrojíme na 3 díly, které po obou stranách osolíme, pokmínujeme a posypeme česnekem.Slaninu nakrájíme na…
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Máte doma sušené lesní hřiby? Skvělé! Připravte si z nich jednoduchou, ale výtečnou polévku. Stačí je namočit, povařit a polévku zahustit máslovou jíškou. O sytost se…
Mleté maso vložím do větší mísy, přidáme prolisovaný česnek, koření, vejce, zelenou nasekanou nať z mladých cibulek, nakladánou zeleninu/na bramb.salát/ bez nálevu a …
Ochutnejte toto lahodné italské jídlo s vůní šalvěje. Jeho příprava není vůbec složitá. Sušené hříbky stačí podusit s česnekem, šalvějí a bílým vínem a smíchat s…
Sušené houby (pokud jsou nakrájené na velké kusy, natrhejte je na menší) zalijte 3mi hrnky vroucího zeleninového vývaru, přikryjte a nechte stát po dobu přípravy receptu…
Na másle pomalu osmažíme sušené NEnamočené houby s kmínem a česnekem. Když jsou měkké a rozvoní se, přidáme nahrubo strouhanou zeleninu, cibulku, (můžeme přidat ještě…
Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku. Maso nakrájíme na velké kostky,…
Na masle osmazime cibulku, zaprasime hladkou moukou a vlijeme namocene hribky i s jejich vodou. Vody si dolijte kolik chcete.:) Povarte, rozmixujte, pridejte smetanu…
Jednou tahle zvečera si namočím houby, jednu, a možná i dvě pánské hrstě. Před polednem uvařím brambory, šťouchačem je rozšťouchám. Za trvalého šťouchání přidám sůl,…
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor,…