Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbky sušené - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie774 kJ /
185 kcal
Bílkoviny14,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,00 g
Tuky1,00 g
– nasycené0,90 g
– nenasycené0,10 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,10 g
––– omega 30,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g
– cukry5,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Slovenská vánoční kapustnica Videorecept

Slovenská vánoční kapustnica

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…

Reneels

70 min

Kudrbánková polévka

Kudrbánková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Starý krajový recept na variaci bramborové polévky. Sádla na jíšku bylo tehdy škoda, tak aby zasytila, jsou do ní kromě brambor a hub zavařeny i nočky. Dnes takové…

hosta

45 min

Krůtí prsa na hříbkách

Krůtí prsa na hříbkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…

JanaDorazinova

115 min

Krémová hříbková polévka

Krémová hříbková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na masle osmazime cibulku, zaprasime hladkou moukou a vlijeme namocene hribky i s jejich vodou. Vody si dolijte kolik chcete.:) Povarte, rozmixujte, pridejte smetanu…

Kapustnica

Kapustnica

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásu, která pustí…

tiktak

75 min

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…

RubyRom

80 min

Poctivá bramboračka z pomalého hrnce

Poctivá bramboračka z pomalého hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…

Mama-mia

510 min

Smetanové gnocchi v zelenině

Smetanové gnocchi v zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve si do studené vody namočíme hříbky. Taky spaříme na nudličky (jako u zelí) nakrájenou kapustu, kterou po spaření ihned propláchneme ledovou vodou. Ve (nejlépe…

rebeka

25 min

Hříbková omáčka

Hříbková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc…

toscana

60 min

Vepřová plec po venkovsku

Vepřová plec po venkovsku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na kostky asi jako na guláš, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme na sádle do zlatova. Maso vyjmeme.Do výpeku přidáme máslo a necháme na něm mírně…

hilgertom

135 min

Přírodní drůbeží

Přírodní drůbeží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…

Anna Kocikova

45 min

Krůtí krky na smetaně

Krůtí krky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…

Hřibová polévka

Hřibová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Máte doma sušené lesní hřiby? Skvělé! Připravte si z nich jednoduchou, ale výtečnou polévku. Stačí je namočit, povařit a polévku zahustit máslovou jíškou. O sytost se…

lucie2211

50 min

Celerový krém s houbami a jablky

Celerový krém s houbami a jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…

1 2 3

Naposledy jste si prohlédli