Přírodní drůbeží
Recept ještě nebyl hodnocenNa tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…
Hríby namočíme na 30 minút.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a popražíme chvíľu aj s mletým čiernym korením. Zalejeme vriacou vodou. Pridáme slepačí bujon…
Uzené maso uvaříme doměkka, vývar scedíme a necháme prochladnout. Maso nakrájíme na kousky. Sušené houby vložíme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou a necháme chvíli…
Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku. Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce…
Hovězímu masu nejvíce sluší pečlivě dlouhé vaření, se kterým nám pomůže pomalý hrnec. Maso si tak zachová svoji bohatou chuť a bude se krásně rozpadat. Hovězí krk na…
Ochutnejte toto lahodné italské jídlo s vůní šalvěje. Jeho příprava není vůbec složitá. Sušené hříbky stačí podusit s česnekem, šalvějí a bílým vínem a smíchat s…
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…
Za "vlahé letní noci" si vyjdeme "do skal" a odchytneme tam jednoho netopýra (nejlépe síťkou na akvarijní rybičky).Dáme mu za ušiska a nožem vykosťovákem si z něho…
Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem jsou elegantní způsob, jak proměnit běžné suroviny ve sváteční pokrm. Maso se marinuje v aromatické směsi s…
Vepřové srdíčko si opláchneme, odstraníme případné sraženiny a tuk a nakrájíme si ho na delší, tenčí nudličky. Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky…
Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme,…
Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim.Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali…
Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka.Zelí propláchneme, pokud je příliš…
Vejce natvrdo vařená oloupu. Odložím.V kastrůlku roztopím přepuštěné máslo a zesklovatím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám scezené houby, které jsem včera namočil.…
Bábovka s houbami, masem a pečivem překvapí nejen chutí, ale i vzhledem. Voňavé sušené hříbky, křupavá slanina a jemná nádivková směs se promění v efektní pokrm, který…
Troubu (já mám plynovou) si zapneme na nejvyšší stupeň. Pórek omyjeme, zbavíme nažloutlých nebo povadlých listů - pokud jsou a nakrájíme na kolečka. Přes noc namočené…
Sušené houby (pokud jsou nakrájené na velké kusy, natrhejte je na menší) zalijte 3mi hrnky vroucího zeleninového vývaru, přikryjte a nechte stát po dobu přípravy receptu…
Den předem si líčka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, okořeníme, zakápneme olejem a necháme odležet v lednici. Chili papričky, nakrájené na malé kousky, restujeme na…
Nakrájíme maso na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Na oleji ji orestujeme a přidáme namačkaný česnek. Zakápneme sójovou omáčkou, přidáme čajovou lžičku drceného kmínu…
Houby namočíme do vody.Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky,cibuli na půlměsíčky…
Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na PL oleje necháme 3 minutky osmahnout. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na…
Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme. Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe - marináda by měla být i na povrchu…